Video Viorica Dăncilă: Ramona Mănescu rămâne la Guvern. Dacă şi alţi miniştri ALDE vor decide îşi vor continua mandatele

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că Ramona Mănescu va rămâne în ministerul de Externe, în condiţiile în care ALDE iese de la guvernare. Şeful Executivului a afirmat că şi ceilalţi miniştri ALDE îşi pot continua mandatele dacă vor decide acest lucru.

198 afișări

„Doamna Mănescu rămâne în Executiv. Are proiecte în ministerul pe care îl conduce. Eu cred că a dat dovadă de responsabilitate. Dincolo de interesele din punct de vedere politic trebuie să avem în vedere ceea ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern şi să asigurăm stabilitate pe plan intern. Din acest considerent doamna Ramona Mănescu a decis să rămână în Guvern. Bineînţeles că dacă alţi miniştri vor decide acest lucru îşi vor continua mandatele”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Premierul a anunţat şi cine îi va înlocui pe miniştrii demisionari din ALDE.

„În eventualitatea în care ceilalţi miniştri îşi depun demisia atunci sunt miniştri în guvern care vor prelua interimatul. Ne-am gândit ca portofoliul de Energie să fie preluat de ministrul Economiei Bădălău, pentru ministrul Mediului Ioan Deneş iar pentru relaţia cu Parlamentul Radu Oprea”, a precizat Dăncilă.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că cei patru miniştri ALDE vor demisiona marţi din Guvern, ca o consecinţă a deciziei partidului de a se retrage din Executiv. În cazul în care vreun ministru nu îşi va prezenta demisia, el va fi exclus din ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici