Chiuariu şi Nagy au facut statul la Poştă

Acuzat de asociere şi sprijinire a unui grup de crimă organizată cu caracter transnaţional şi urmărit penal în aşa numitul „Dosar al Privatizărilor“ de către procurorii DIICOT, fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, va mai trebui să facă faţă unei noi speţe cu caracter penal într-o afacere legată de Compania Naţională Poşta Română.

1 afișare
Imaginea articolului Chiuariu şi Nagy au facut statul la Poştă

Chiuariu şi Nagy au facut statul la Poştă

În fapt, fostul ministru UDMR este acuzat că şi-a pus semnătura pe o Hotărâre de Guvern (377/2007) care a făcut posibilă scoaterea ilegală din proprietatea publică a statului a unui teren aflat în administrarea Poştei Române în beneficiul unei asocieri private între compania naţională şi ComNord (care a construit un modern showroom pentru compania Automotive Trade Services SRl - unde premierul Călin Popescu Tăriceanu deţine 90% din părţile sociale). Alături de Zsolt Nagy, în această afacere a fost implicat şi actualul ministru al Justiţiei, liberalul Tudor Chiuariu, care imediat după preluarea mandatului a avizat de legalitate HG 377/2007. Surse judiciare spun că în respectiva afacere este implicat şi exconsilierul MCTI, Mihai Donciu - arestat la un moment dat în lotul bulgarului Stamen Stancev. Date oficiale spun că Donciu a fost implicat în afacerea Imopost Development SA, fiind omul de legătură între ministrul Zsolt Nagy şi afaceristul Sorin Creţeanu. Anchetatorii spun că există chiar înregistrări făcute de SRI care demonstrează existenţa unor discuţii purtate între Creţeanu şi Donciu, cât între Donciu şi Nagy, care ar demonstra că Sorin Creţeanu i-a oferit ministrului Zsolt Nagy o sumă consistentă de bani pentru ca acesta din urmă să accepte ca Poşta să treacă un imobil şi un teren, situate în buricul Capitalei, în capitalul Imopost Development SA, la un preţ subevaluat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici