Alertă globală emisă în legătură cu medicamente Ozempic contrafăcute

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o alertă globală cu privire la versiunile contrafăcute ale Ozempic, un produs devenit popular ca modalitate de a pierde în greutate, scrie BBC.

Urmărește
768 afișări
Imaginea articolului Alertă globală emisă în legătură cu medicamente Ozempic contrafăcute

Alertă globală emisă în legătură cu medicamente Ozempic contrafăcute

Medicamentul este uneori cunoscut sub numele de „injecţia pentru slăbit", în ciuda faptului că scopul său principal este un tratament pentru diabetul de tip 2.

OMS a declarat că medicamentele false ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate.

Organizaţia i-a sfătuit pe oameni să se aprovizioneze cu acest medicament doar din surse de încredere, mai degrabă decât de pe site-uri obscure online sau prin intermediul reţelelor de socializare.

Ingredientul activ din Ozempic ajută persoanele cu diabet de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge. Cu toate acestea, injecţia semnalează, de asemenea, creierului că suntem sătui. Astfel, medicamentul îi ajută pe oameni să piardă în greutate prin reducerea impulsului de a mânca.

Persoanele fără diabet au făcut rost de acest medicament pentru pierderea în greutate, iar acest lucru a dus la o penurie pentru persoanele cu diabet de tip 2 şi a creat o piaţă pentru medicamente contrafăcute.

OMS a declarat că a urmărit creşterea numărului de rapoarte de Ozempic contrafăcute în întreaga lume începând cu 2022.

Loturile false au fost confiscate de autorităţile din Marea Britanie, SUA şi Brazilia.

„[Sfătuim] profesioniştii din domeniul sănătăţii, autorităţile de reglementare şi publicul să fie conştienţi de aceste loturi falsificate de medicamente", a declarat dr. Yukiko Nakatani, director general adjunct al OMS pentru medicamente esenţiale şi produse de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici