Analiză. Medicamentele noi aprobate de americani în 2023

Bolile de sânge, neurologice şi oncologice au fost cel mai bine acoperite, relevă Ziarul Financiar.

1326 afișări
Imaginea articolului Analiză. Medicamentele noi aprobate de americani în 2023

Analiză. Medicamentele noi aprobate de americani în 2023

Americanii au aprobat în anul 2023 un număr record de medicamente noi în comparaţie cu ultimii cinci ani, după ce 55 de produse au primit undă verde de la FDA (Food and Drug Administration), agenţia Statelor Unite din domeniul medical şi una dintre cele mai importante instituţii din domeniul farmaceutic la nivel mondial.

Spre exemplu, în 2022 au fost aprobate 37 de noi medicamente, iar în 2021 un număr de 51 de produse au trecut de criteriile FDA.

Medicamentele inovative înseamnă deseori noi opţiuni de tatament pentru pacienţi şi, totodată, arată şi progresul în medicină, după cum se explică chiar pe site-ul FDA.

Pentru a ajunge la pacienţi, noile molecule descoperite trec printr-o serie de studii clinice pentru a le demonstra eficienţa terapeutică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici