Caz medical ciudat şi unic. Un copil de 7 ani înghite un creion de 10 cm

  • Un băiat de 7 ani din Nepal a înghiţit un creion de 10 centimetri lungime fără să se rănească.
  • Nici măcar nu a fost necesară o operaţie.
  • Medicii se declară surprinşi: „Este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de episod".
Urmărește
1044 afișări
Imaginea articolului Caz medical ciudat şi unic. Un copil de 7 ani înghite un creion de 10 cm

Caz medical ciudat şi unic. Un copil de 7 ani înghite un creion de 10 cm

Un băiat în vârstă de 10 ani a înghiţit un creion de 10 centimetri fără a suferi probleme medicale. Cazul este atât de ciudat încât medicii l-au relatat în revista de specialitate Radiology Case Reports.

Incidentul a avut loc în Nepal, unde copilul a aşteptat patru ore înainte de a le cere părinţilor săi să îl trimită la specialişti.

Nu este clar motivul pentru care copilul a înghiţit creionul, dar medicii de la Kathmandu Medical College and Teaching Hospital cred că acesta este primul caz de acest fel din lume.

Când a ajuns la camera de urgenţă, copilul a fost supus unor radiografii are au arătat creionul blocat în stomac. Cu toate acestea, el nu avea niciun disconfort.

Copilul a fost ţinut sub observaţie timp de opt ore, a fost sfătuit să bea multe lichide şi i s-a permis să mănânce doar o banană. O a doua radiografie a arătat apoi că obiectul înghiţit s-a mutat între intestinul subţire de cel gros. Urma să aştepte alte 8 ore până la următoarea radiografie, când mama le-a spus medicilor că fiul ei a expulzat brusc creionul complet.

Medicii au confirmat acest lucru, iar o a treia radiografie nu a găsit nicio urmă a creion în tractul gastrointestinal.

Copilul a fost externat a doua zi şi nu a fost necesară nicio examinare de control.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copil,
creion,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici