Ce să faci pentru a opri căderea părului. Ai nevoie de zinc, iată alimentele care îl conţin

  • Zincul, un mineral cu multe proprietăţi, este util pentru tonifierea unghiilor şi părului, mai ales în sezonul de toamnă.
  • Stridii, caracatiţă, sepie, dar şi ovăz şi curcan, acestea sunt unele dintre alimentele cele mai bogate în zinc.
  • Zincul este un mineral „indispensabil organismului, deoarece acţionează pe multe procese enzimatice implicate în metabolismul proteinelor, lipidelor, carbohidraţilor şi acizilor nucleici”, spune Emanuela Russo, dietetician al Institutului Naţional pentru Tratamentul Obezităţii (INCO) din Milano.
83232 afișări
Imaginea articolului Ce să faci pentru a opri căderea părului. Ai nevoie de zinc, iată alimentele care îl conţin

Ce să faci pentru a opri căderea părului. Alimentele care conţin zinc

Beneficiile zincului sunt multiple: „Acest mineral asigură funcţionarea diferiţilor hormoni, inclusiv hormoni tiroidieni, insulină, sex şi hormoni de creştere, şi este esenţial pentru creştere în timpul sarcinii, copilăriei şi adolescenţei.

Este, de asemenea, util în repararea ţesuturilor şi vindecarea rănilor, în transformarea unghiilor şi a părului şi în combaterea acneei, atât de mult încât multe medicamente şi suplimente împotriva acneei şi pentru trofismul unghiilor şi părului se bazează pe zinc”, susţine Emanuela Russo.

Din aceste motive, dacă zincul lipseşte în dieta zilnică, acesta poate avea unele consecinţe: „unghii casante, căderea părului, infecţii recurente. Să nu uităm, de fapt, că acest mineral stimulează sistemul imunitar, în special prin creşterea limfocitelor T.

Rezultă piele uscată, oboseală, vindecare lentă a rănilor, sensibilitate scăzută a gustului sau funcţionare inadecvată a testiculelor şi ovarelor, care pot determina încetinirea creşterii. Din acest motiv, suplimentele de zinc pot fi recomandate în timpul sarcinii”, explică specialista.

Explică, mai departe, Russo: „Printre alimentele cele mai bogate în zinc găsim stridii, carne de vită şi porc, ciuperci, cacao, fructe uscate, gălbenuş de ou, curcan, ficat, caracatiţă, hamsii, calamar, sepie, ovăz”.

Atenţie, însă, la combinaţii: „Dacă luăm alimente bogate în zinc împreună cu cereale, fibrele pe care acestea din urmă le conţin pot reduce absorbţia mineralului. La fel se poate întâmpla dacă exageraţi cu legumele: fibrele pot reduce absorbţia zincului”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici