Ce să mănânci când eşti constipat: cele mai bune alimente astringente

  • Cauzele diareei pot fi diferite, de la infecţii intestinale de la viruşi sau bacterii până la aportul de alimente contaminate, de la efectele secundare ale unor medicamente până la intoleranţe alimentare.
  • Indiferent de ceea ce credem că a cauzat dizenteria, este bine de ştiut însă că prima regulă pentru combaterea diareei este să-ţi corectezi alimentaţia, chiar dacă în acele cazuri apetitul tinde deseori să scadă.
  • Iată care sunt cele mai bune alimente astringente (contractează ţesuturile organismului) de consumat în caz de diaree, pentru a ne ajuta corpul să se vindece cât mai repede.
74318 afișări
Imaginea articolului Ce să mănânci când eşti constipat: cele mai bune alimente astringente

Ce să mănânci când eşti deranjat la stomac: cele mai bune alimente astringente

Fructe

Dintre fructele cu o capacitate astringentă mare, recomandate în caz de diaree, cel mai bine este să te concentrezi pe citrice precum lămâi, portocale, grepfrut şi mandarine şi să eviţi în schimb fructele în sirop, precum prunele şi strugurii. De asemenea, sunt utile merele crude, bogate în pectină, o fibră care ajută la creşterea consistenţei scaunului.

Legume

Legumele pot fi de asemenea un ajutor valid în caz de dizenterie, mai ales dacă sunt fierte. Cele mai bune? Morcovi şi cartofi, dar şi spanac.

Iaurt

Bogat în fermenţi lactici, iaurtul reprezintă un ajutor valid pentru restabilirea echilibrului normal al florei intestinale, chiar şi in cazurile de diaree.

Brânzeturi

Cei care iubesc brânza nu trebuie neapărat să renunţe la ea, în caz de diaree, ci ar trebui să prefere brânzeturile foarte mature şi negrase sau brânzeturile proaspete şi nefermentate.

Paste şi orez

În prima fază este mai bine sa evitaţi pastele si orezul, dar odată cu primele îmbunătăţiri puteţi începe să reintroduceti aceste alimente, în special pastele făcute din făina albă 00, orez şi griş.

Carne şi peşte

Este de preferat sa consumi alimente care nu conţin fibre. Pe planul cărnii şi a peştelui, aşadar, idealul este să te concentrezi pe carnea albă slabă şi peştele fiert sau la grătar.

Şuncă gătită

Cei care nu pot renunţa la mezeluri în caz de diaree se pot concentra pe şunca gătită şi pe piept de curcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici