Efectele lipsei de somn la adolescenţi. STUDIU

  • În lipsa unui somn adecvat, adolescenţii ajung să consume junk food şi mult zahăr.
  • Cercetătorii americani arată că cu cât somnul are o durată mai scurtă, cu atât nevoia de zahăr şi carbohidraţi a tinerilor creşte.
2396 afișări
Imaginea articolului Efectele lipsei de somn la adolescenţi. STUDIU

FOTO Hepta

Studiul, publicat în Sleep Research Society, arată că există o legătură directă între lipsa unui program de somn şi nevoia de a consuma junk food.  Pofta de zahăr şi carbohidraţi apare, de regulă, după ora 9 seara. 
 
Circa 12 grame în plus de zahăr consumă adolescenţii care nu dorm suficient, ceea ce se traduce în circa două kilograme de zahăr extra, într-un an şcolar. 
 
Rezultatele reprezintă un semnal de alarmă întrucât obezitatea la copii este deja o epidemie la nivel mondial. 
 
În prezent, 73% din liceenii din SUA nu dorm suficient, mai arată Academia americană de pediatrie. 
 
Cât ar trebui să doarmă un adolescent? 
 
Tot oamenii de ştiinţă au răspunsul: între 8 şi 10 ore de somn pe noapte. În ceea ce priveşte somnul copiilor cu vârste de până la 13 ani, acesta ar trebui să fie între 9 şi 11 ore pe noapte. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici