La ce riscuri se expune Donald Trump pentru că ia hidroxiclorochină. Avertismentul cardiologilor

  • Preşedintele american Donald Trump a declarat că ia hidroxiclorochină pentru a preveni infectarea cu COVID-19
  • Potrivit unor medici cardiologi, hidroxiclorochina ar putea avea da efecte adverse precum aritmii severe, inclusiv fibrilaţie ventriculară.
  • De asemenea, Trump a spus că a luat o singură doză de azitromicină, un antibiotic care previne infectarea cu noul coronavirus
827 afișări
Imaginea articolului La ce riscuri se expune Donald Trump pentru că ia hidroxiclorochină. Avertismentul cardiologilor

La ce riscuri se expune Donald Trump pentru că ia hidroxiclorochină

În aşteptarea rezultatelor unor studii clinice complete, clorochina sau hidroxiclorichina au fost deja abandonate de Brazilia şi Suedia, mai multe spitale din Franţa, în vreme ce cardiologii americani le cer medicilor care o folosesc să aibă grijă la efectele adverse, în cazul pacienţilor cu boli cardiovasculare.

Unii medici cardiologi, într-un interviu pentru Mediafax, spun că hidroxiclorochina este periculoasă pentru inimă. „Pot să determine modificări ale parametrilor electrici au inimii. Acest efect poate să crească riscul de apariţie de tulburări de ritm sever, de aritmii severe, inclusiv de fibrilaţie ventriculară”, a declarat Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic cardiolog.

Profesorul francez Didier Raoult, care este convins de efectele benefice ale hidroxiclorochinei a asigurat că pacienţii care au primit tratamentul său şi care au murit din cauza complicaţiilor cardiace au suferit de miocardită din cauza coronavirusului şi nu a efectelor secundare ale clorochinei. Cardiologul Gabriel Tatu-Chiţoiu îţi explică de ce le este greu medicilor să ajungă la concluzii în privinţa folosirii în siguranţă a hidroxiclorochinei la pacienţii bolnavi de Covid-19.

Medic cardiolog, Gabriel Tatu-Chiţoiu: „Aici este dilema multor din cei care tratează astfel de pacienţi o au. De a înţelege cât din modificările care apar pe electrocardiogramă la pacientul respectiv se datorează acţiunii virusului şi cât acţiunii medicamentelor”.

Plecând de la aceiaşi substanţă activă, există două produse pe piaţă, pe bază de clorochină şi de hidroxiclorochină. Cea din urmă are mai puţine efecte adverse, însă riscul cardiac rămâne ridicat. Au mai fost raportate şi reacţii hepatice, cutanate sau pierderea vederii sau a auzului. De aceea medicii recomadă acest tratament numai sub atentă monitorizare, la spital.

Donald Trump a declarat că ia hidroxiclorochină zilnic

Într-un anunţ surpriză făcut luni, preşedintele american Donald Trump a declarat că ia hidroxiclorochină pentru a preveni infectarea cu COVID-19, în ciuda avertismentelor experţilor din domeniul medical cu privire la utilizarea medicamentului folosit în tratarea malariei.

„Iau hidroxiclorochină. Am luat-o în ultima săptămână şi jumătate. O pastilă în fiecare zi", a afirmat Trump spre surprinderea reporterilor prezenţi la o întâlnire cu reprezentanţii directorilor de restaurante ale căror afaceri se resimt după impactul coronavirusului.

Trump, în vârstă de 73 de ani, care este testat zilnic pentru coronavirus, a spus că l-a întrebat pe medicul de la Casa Albă dacă este bine să ia medicamentul, iar acesta i-a răspuns: „Bine, dacă doriţi”.

De asemenea, Trump a spus că a luat o singură doză de azitromicină, un antibiotic care previne infectarea cu noul coronavirus, iar în combinaţie cu hidroxiclorochina ia zinc.

„Tot ce pot să vă spun este până acum par să fiu OK", a adăugat Trump.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici