Medicii tineri din Marea Britaniei au intrat în grevă pentru 5 zile

Greviştii cer o creştere a salariilor cu 35%, explicabilă pe seama inflaţiei şi a volumului de muncă sporit.

496 afișări
Imaginea articolului Medicii tineri din Marea Britaniei au intrat în grevă pentru 5 zile

Medicii tineri din Marea Britaniei au intrat în grevă pentru 5 zile

Greva medicilor juniori care a început ieri în Marea Britanie şi este programată să dureze cinci zile consecutive. Este vorba despre un protest în care se cere o creştere salarială, având în vedere volumul de muncă crescut şi, de asemenea, dată fiind inflaţia.

Medicii care protestează sunt cei care abia au absolvit, dar sunt deja calificaţi şi aflaţi la început de carieră. Ei cer o majorare a salariului cu 35%.

Asociaţia Medicală Britanică (BMA), sindicatul medicilor, a decis să intre în grevp până la 18 iulie, inclusiv, Înainte au avut loc negocieri cu guvernul conservator al lui Rishi Sunak, cu oferta respinsă de creştere netă a salariului cu 5% propusă de ministrul Sănătăţii, Steve Barclay.

La începutul disputei, reprezentanţii sindicali făcuseră o solicitare de actualizare a salariilor cu mult peste creşterea inflaţiei actuale, după ani de stagnare şi austeritate şi sacrificii făcute în timpul pandemiei de Covid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici