Ministerul Sănătăţii, proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Ministerul Sănătăţii anunţă că pregăteşte proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor şi a instituţiilor din subordine. Rafila a trimis deja spitalelor un formular pentru evaluarea infrastructurii IT şi a nevoilor.

285 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Ministerul Sănătăţii, proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a trimis tuturor spitalelor din România un formular digital pentru evaluarea infrastructurii IT şi a nevoilor în domeniu, în vederea optimizării programelor de digitalizare în concordanţă cu nevoile reale din spitale.

”Proiectele importante din domeniul sănătăţii trebuie realizate în strânsă legătură cu profesioniştii care activează în spitalele din România, pentru identificarea nevoilor reale şi adaptarea ghidurilor şi a metodologiilor de finanţare în funcţie de particularităţile sistemului” a declarat Ministrul Sănătăţii.

Aceste investiţii au ca scop contribuţia directă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, o mai bună administrare şi management al serviciilor de sănătate, respectiv înlocuirea, acolo unde este cazul, a infrastructurii IT a spitalelor publice din România, dar şi evoluţia către noile sisteme de date şi infrastructură digitală.

De asemenea, se urmăreşte dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea Ministerului Sănătăţii şi a instituţiilor din subordinea sa.

Astfel, va fi demarat un proces de digitalizare, prin achiziţionarea şi instalarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicaţii şi echipamente conexe, licenţe, dezvoltare de aplicaţii informatice aferente, dar şi prin instruirea personalului tehnic la nivel local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici