O boală precum gripa bântuie nordul Chinei. OMS a cerut mai multe date

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut Chinei mai multe date despre o boală respiratorie care se răspândeşte în nordul ţării, îndemnând populaţia să ia măsuri pentru a reduce riscul de infectare.

427 afișări
Imaginea articolului O boală precum gripa bântuie nordul Chinei. OMS a cerut mai multe date

O boală precum gripa bântuie nordul Chinei. OMS a cerut mai multe date

Nordul Chinei a raportat o creştere a numărului de „boli asemănătoare gripei" de la jumătatea lunii octombrie, comparativ cu aceeaşi perioadă din ultimii trei ani, a anunţat OMS, potrivit AFP.

"OMS a adresat o cerere oficială Chinei pentru informaţii detaliate privind o creştere a bolilor respiratorii şi a cazurilor de pneumonie raportate la copii", a afirmat OMS.

Capitala chineză Beijing, situată în nordul ţării, se confruntă cu un val de frig, temperaturile urmând să coboare sub zero grade până vineri, potrivit presei de stat. Temperaturile s-au prăbuşit în timp ce oraşul "a intrat într-un sezon de incidenţă ridicată a bolilor infecţioase respiratorii", a declarat Wang Quanyi, director adjunct şi expert epidemiologic şef la Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din Beijing.

Beijingul "prezintă o tendinţă de coexistenţă a mai multor agenţi patogeni", a adăugat el.

La 21 noiembrie, mass-media şi sistemul public de supraveghere a bolilor ProMED au anunţat cazuri de pneumonie nediagnosticată la copii din nordul Chinei.

Agenţia "a solicitat, de asemenea, informaţii suplimentare cu privire la tendinţele recente în circulaţia agenţilor patogeni cunoscuţi, inclusiv gripa, SARS-CoV-2 (virusul care dă naştere la Covid-19), RSV care afectează copiii şi Mycoplasma pneumoniae, precum şi cu privire la gradul de supraaglomerare a sistemului de sănătate", se adaugă în comunicat.

Între timp, acesta a îndemnat populaţia să ia măsuri de prevenire, inclusiv să se vaccineze, să păstreze distanţa faţă de persoanele bolnave şi să poarte măşti.

OMS nu a dat nicio indicaţie cu privire la răspunsul Chinei, iar Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns joi la o solicitare de comentarii din partea AFP.

Pe parcursul pandemiei Covid-19, OMS a criticat în repetate rânduri autorităţile chineze pentru lipsa de transparenţă şi de cooperare.

La mai bine de trei ani de la depistarea primelor cazuri în Wuhan, dezbaterile aprinse continuă să se desfăşoare în jurul originii Covid-19.

Oamenii de ştiinţă sunt împărţiţi între două teorii principale ale cauzei: o scăpare dintr-un laborator din oraş în care se studiau astfel de virusuri şi un animal care a infectat oameni la o piaţă locală.

La începutul acestui an, experţii OMS au declarat că sunt siguri că Beijingul deţine mult mai multe date care ar putea face lumină asupra originii Covid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oms,
china,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici