Problemele grave de sănătate la care sunt expuse femeile nemulţumite de sânii pe care îi au

  • Femeile nemulţumite de sânii pe care îi au pot ajunge la probleme serioase de sănătate, arată platforma Health.com.
  • Dimensiunea ideală a bustului variază în funcţie de ţară.
  • Cercetarea a pornit de la informaţiile oferite de 18.541 de femei din 40 de ţări.
1469 afișări
Imaginea articolului Problemele grave de sănătate la care sunt expuse femeile nemulţumite de sânii pe care îi au

Sursa foto: Profimedia

Un studiu publicat de revista Body Image a luat în considerare informaţiile oferite de femei din 40 de ţări. Medicii spun că din cauza nemulţumirii legate de sânii proprii, femeile pot dezvolta afecţiuni grave.

Răspunsurile au arătat că aproape 71% dintre femei sunt nemulţumite de dimensiunea propriilor sâni. În jur de 48% dintre respondente au afirmat că şi-ar dori sâni mai mari, iar 23% au dezvăluit că ar prefera să aibă sâni mai mici. Numai 29% dintre femei au afirmat că sunt mulţumite de dimensiunile sânilor lor.

Cercetarea a pornit de la informaţiile oferite de 18.541 de femei din 40 de ţări şi a descoperit o situaţie neaşteptată. La studiu au participat peste 100 de experţi internaţionali. Demersul a făcut parte din proiectul Breast Size Satisfaction Survey (BSSS) privind dimensiuni, sentimente legate de propriii sâni şi sănătate.

Dimensiunea ideală a bustului variază în funcţie de ţară. Femeile din Brazilia, Japonia, China, Egipt şi Marea Britanie au fost cele mai susceptibile de a fi nemulţumite de dimensiunea propriilor sâni.

În India, Pakistan, Egipt, Liban şi Marea Britanie există cea mai mare dimensiune ideală pentru sâni, iar femeile din Japonia, Filipine, Germania, Austria şi Malaezia iau în considerare o dimensiune a bustului mai mică atunci când e vorba de sânii ideali.

Nu este o surpriză faptul că marea majoritate a femeilor s-au arătat nemulţumite de proprii sâni. Şocul ţine de faptul că savanţii au descoperit că femeile nemulţumite de propriii sâni sunt înclinate să nu îşi îngrijească sănătatea aşa cum trebuie. Femeile nemulţumite de sâni tind să evite să îşi auto-examineze sânii şi nu au încredere că pot să îşi dea seama atunci când intervin modificări la nivelul ţesuturilor.

Studiul privind percepţia pe care o au femeile în legătură cu propriii sâni este important din perspectiva informaţiilor pe care le oferă în legătură cu problemele grave ce îşi au sursa în diferenţele de perspectivă.

Un profesor de psihologie socială la Universitatea Anglia Ruskin din Marea Britanie, Viren Swami, a declarat că ”este vorba despre o problemă serioasă de sănătate publică pentru că apar efecte legate de bunăstarea fizică şi psihică a femeilor”.

Percepţia defavorabilă legată de propriii sâni ar indica şi alte probleme de imagine privind propria persoană. ”Femeile care sunt mai nemulţumite de sânii pe care îi au e mult mai uşor să aibă un nivel scăzut al stimei de sine. În acelaşi fel stau lucrurile atunci când e vorba despre fericire, dar şi despre faptul că aceste femei tind să aibă o imagine negativă legată de propriul corp”, notează Swami.

Janie Grumley, chirurg oncolog şi director al Centrului ”Margie Petersen” pentru Cancer la Sân de la centrul Providence Saint John şi profesoară asociată de chirurgie la Institutul Cancerului ”John Wayne” din Santa Monica, afirmă că “alarmant e faptul că atunci când nu îţi place ceva eşti înclinat să nu îi mai acorzi atenţie şi de aici pot să vină alte probleme”.

”Atunci când nu te identifici cu proprii sâni, tinzi să sari peste programările pentru verificare şi îţi scapă astfel multe probleme în faza în care încă ar mai fi tratabile”, a arătat şi Sherry Ross, specialistă în obstretică-ginecologie la Centrul de Sănătate Saint John din Santa Monica.

Swami a recomandat femeilor să ia în considerare în ce fel sunt importanţi sânii pentru propriul corp. ”Pe baza descoperirilor noastre, le rugăm pe femei să se concentreze mai mult asupra funcţiei sânilor lor, să îi aprecieze şi să le ia în considerare funcţiile mai mult decât rolul estetic”, arată Swami.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici