Salma Hayek a dezvăluit metoda la îndemână care îi păstrează corpul. Vedeta face senzaţie la 57 de ani

  • Salma Hayek exploatează puterea saunei: purifică, regenerează, relaxează.
  • Sauna ajută la eliminarea toxinelor din organism, ameliorează tensiunea şi favorizează somnul.
  • Sauna este o practică dovedită de wellness.
1808 afișări
Imaginea articolului Salma Hayek a dezvăluit metoda la îndemână care îi păstrează corpul. Vedeta face senzaţie la 57 de ani

În această vară, actriţa mexicană Salma Hayek, în vârstă de 57 de ani şi cu un corp excelent întreţinut, a postat fotografii din saună pe contul de Instagram. Întinsă goală pe o bancă de lemn, cu pieptul şi linia bikinilor acoperite de două prosoape, vedeta pozează cu ochii închişi, pentru a încuraja practica.

Salma a însoţit imaginile cu detalii care scot în evidenţă numeroasele beneficii ale acestei practici dovedite, recomandate şi de studii. În 2015, lucrările efectuate în Finlanda au arătat că obiceiul de a folosi sauna duce la o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

Potrivit concluziilor cercetătorilor, mersul la saună de două sau trei ori pe săptămână ar reduce riscul de deces cu 24% şi cu 40% - în cazul în care se fac patru până la şapte şedinţe săptămânale.

Beneficiile pentru organism

Beneficiile saunei sunt multe şi variate: „Purifică, relaxează, relaxează muşchii, permite organismului să-şi recupereze energia după efort fizic, evită durerile şi durerile, favorizează somnul, deschide porii, te face să transpiri, tonifică şi întăreşte pielea, ne pregăteşte pentru schimbarea sezonului”, explică Rita Amato, terapeut SPA la Aspria Harbour Club, Milano –. Pe măsură ce temperaturile scad, utilizarea regulată a saunei ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor pentru a rămâne sănătos”.

„Temperatura ridicată a saunei reprezintă un impuls pentru sistemul imunitar: odată cu căldura numărul globulelor albe, duşmanii infecţiilor, creşte cu până la 58%. Pentru a menţine un sistem imunitar în formă maximă este indicat să folosiţi sauna pe tot parcursul anului, chiar şi vara: tocmai în lunile calde se pun bazele pentru o întărire care se va intensifica odată cu folosirea în perioada rece”.

Ce face corpul în timpul saunei

„Totul pleacă de la aerul fierbinte pe care îl respiri, îmbogăţit cu uleiuri esenţiale foarte utile – precizează expertul –. Aerul fierbinte face ca mucoasele să-şi reînnoiască aportul de sânge şi contribuie la creşterea de secreţii în care se găsesc anticorpi împotriva agentilor patogeni.

Celulele imune prezente în sange cresc şi ajung mai întăi în vasele mucoase subţiri, eliminând bacteriile şi viruşii. Această circulaţie îmbunătăţită ajută la furnizarea de nutrienţi şi oxigen către inimă. Şi creierul simte şi beneficiile: corpul este stimulat de căldură, eliberează un nivel ridicat de hormoni ai fericirii, endorfine: corpul şi mintea se relaxează.

Sunt diferite tipuri de saună: finlandeză, biosaună, saună cu ierburi aromatice, saună cu sare. Fiecare are propriile sale caracteristici. „Durata şedinţei poate varia de la minim 8-10 minute până la maximum 20. Înainte de a intra în saună, se recomandă un duş fierbinte, pentru dilatarea porilor.

La final, se recomandă un duş rece pentru a coborî temperatura corpului: 20 -30 secunde pot fi suficiente. Dacă ai posibilitatea, este bine să te masezi cu gheaţă pe la încheieturi şi pe frunte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici