Specialiştii au găsit cauza pentru hepatita misterioasă la copii

Experţii britanici au aflat cauza valului de hepatită misterioasă la copii.

2144 afișări
Imaginea articolului Specialiştii au găsit cauza pentru hepatita misterioasă la copii

Specialiştii au găsit cauza pentru hepatita misterioasă la copii

Se crede că au fost afectaţi peste 1.000 de copii - mulţi dintre ei cu vârsta sub 5 ani - din 35 de ţări. Mai mulţi copii au avut nevoie de transplant de ficat care le-a salvat viaţa.

Cele două echipe de cercetători, din Londra şi Glasgow, spun că bebeluşii expuşi mai târziu decât în mod normal - din cauza restricţiilor COVID - au pierdut o parte din imunitatea timpurie la adenovirus, care în mod normal provoacă răceli şi tulburări de stomac, şi la virusul adeno-asociat doi, care în mod normal nu provoacă nicio boală şi necesită un virus "ajutător" coinfectant - cum ar fi adenovirusul - pentru a se replica, notează BBC.

Acest lucru ar putea explica de ce unii au dezvoltat complicaţii hepatice neobişnuite şi îngrijorătoare.

Nu este clar de ce unii dezvoltă apoi o inflamaţie a ficatului - dar genetica ar putea juca un rol.

Oamenii de ştiinţă au exclus orice legătură cu coronavirusul sau cu vaccinurile anti-COVID.

Unul dintre cercetători, profesorul Judith Breuer, expert în virologie, a declarat: "În timpul perioadei de izolare, când copiii nu se amestecau, nu îşi transmiteau viruşi între ei. Ei nu îşi dezvoltau imunitatea la infecţiile comune pe care le-ar fi întâlnit în mod normal. Când restricţiile au fost ridicate, copiii au început să se amestece, viruşii au început să circule liber - şi brusc au fost expuşi, cu această lipsă de imunitate anterioară, la o întreagă serie de noi infecţii."

Prof. Emma Thomson, care a condus cercetarea de la Universitatea din Glasgow, a declarat că există încă multe întrebări fără răspuns. "Este nevoie urgentă de studii mai ample pentru a investiga rolul AAV2 în cazurile de hepatită pediatrică. De asemenea, trebuie să înţelegem mai multe despre circulaţia sezonieră a AAV2, un virus care nu este monitorizat în mod obişnuit - s-ar putea ca un vârf al infecţiei cu adenovirus să fi coincis cu un vârf al expunerii la AAV2, ceea ce a dus la o manifestare neobişnuită a hepatitei la copiii mici susceptibili".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici