Utilizarea în exces a gelului antibacterian ar putea contribui la răspândirea coronavirusului

  • În mijlocul epidemiei de coronavirus, tot mai multe persoane au recurs la gelul antibacterian ca una dintre metodele de bază de a se apăra împotriva microbilor
  • Specialiştii avertizează că utilizarea în exces a acestui gen de produse poate contribui la contactarea coronavirusului
  • Alcoolul medicinal din aceste produse afectează stratul natural de floră antibacteriană al pielii, care protejează împotriva infecţiilor
5996 afișări
Imaginea articolului Utilizarea în exces a gelului antibacterian ar putea contribui la răspândirea coronavirusului

sursa FOTO: Profimedia

Epidemia de coronavirus a determinat oamenii să recurgă la gelurile antibacteriene pe bază de alcool pentru curăţarea mâinilor, însă specialiştii avertizează că utilizarea în exces dăunează stratului protector al pielii, care luptă împotriva infecţiilor, relatează Daily Mirror

Igienizarea mâinilor cu gel antibacterian în mod regulat poate reduce riscul de transmitere a virusului COVID-19. Cu toate acestea, utilizarea în exces poate creşte riscul de contactare a virusului. 

Un reprezentant al unei companii de produse chimice a declarat că utilizarea în exces a gelurilor antibacteriene pe bază de alcool reduce flora bacteriană de la suprafaţa pielii, care ajută în mod natural la protejarea împotriva microbilor. 

Gelurile antibacteriene conţin alcool în proporţie de 60% până la 95% şi sunt concepute pentru a ţine deoparte bacteriile şi virusurile. 

Concentraţia mare de alcool afectează nivelul de uleiuri naturale din epidermă şi prin urmare pielea se deshidratează şi devine foarte uscată. 

„Pielea uscată poate deveni un teren extrem de prielnic pentru bacterii, întrucât este predipusă la mici leziuni prin care se pot virusurile se infiltra. Pentru a preveni infectarea cu coronavirus, este mult mai important să ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun, într-o manieră eficientă, pentru mai mult de 30 de secunde, decât să o facem de mai multe ori pe zi”, susţin experţii.

Uscarea mâinilor după spălat este o etapă la fel de importantă. Mâinile ude pot produce afecţiuni ale pielii care contribuie la contactarea virusurilor. 

Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor din Marea Britanie sfătuieşte populaţia să dezinfecteze inclusiv suprafeţele pe care le utilizează cel mai des, precum mese de birouri, telefoane, tastaturi, tablete, clanţele uşilor, toalete.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici