- Home
- Sănătate
- (28.02.2020, 09:54)
- Ruxandra Radulescu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Utilizarea în exces a gelului antibacterian ar putea contribui la răspândirea coronavirusului
- În mijlocul epidemiei de coronavirus, tot mai multe persoane au recurs la gelul antibacterian ca una dintre metodele de bază de a se apăra împotriva microbilor
- Specialiştii avertizează că utilizarea în exces a acestui gen de produse poate contribui la contactarea coronavirusului
- Alcoolul medicinal din aceste produse afectează stratul natural de floră antibacteriană al pielii, care protejează împotriva infecţiilor
5959 afişări

sursa FOTO: Profimedia
Epidemia de coronavirus a determinat oamenii să recurgă la gelurile antibacteriene pe bază de alcool pentru curăţarea mâinilor, însă specialiştii avertizează că utilizarea în exces dăunează stratului protector al pielii, care luptă împotriva infecţiilor, relatează Daily Mirror.
Igienizarea mâinilor cu gel antibacterian în mod regulat poate reduce riscul de transmitere a virusului COVID-19. Cu toate acestea, utilizarea în exces poate creşte riscul de contactare a virusului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Raed Arafat, după carantinarea Timișoarei: La acest moment nu există nicio discuţie despre lockdown total
-
Compania farmaceutică Merck anunţă că un medicament duce la o reducere rapidă a virusului COVID-19
-
Bucureştiul, în scenariul roşu. Rata de infectare este în creştere. Când se decide dacă Capitala se închide din nou
-
Litoral 2021. Sezonul pentru turişti va veni cu cearceaful pe plajele din Mamaia Nord
Un reprezentant al unei companii de produse chimice a declarat că utilizarea în exces a gelurilor antibacteriene pe bază de alcool reduce flora bacteriană de la suprafaţa pielii, care ajută în mod natural la protejarea împotriva microbilor.
Gelurile antibacteriene conţin alcool în proporţie de 60% până la 95% şi sunt concepute pentru a ţine deoparte bacteriile şi virusurile.
Concentraţia mare de alcool afectează nivelul de uleiuri naturale din epidermă şi prin urmare pielea se deshidratează şi devine foarte uscată.
„Pielea uscată poate deveni un teren extrem de prielnic pentru bacterii, întrucât este predipusă la mici leziuni prin care se pot virusurile se infiltra. Pentru a preveni infectarea cu coronavirus, este mult mai important să ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun, într-o manieră eficientă, pentru mai mult de 30 de secunde, decât să o facem de mai multe ori pe zi”, susţin experţii.
Uscarea mâinilor după spălat este o etapă la fel de importantă. Mâinile ude pot produce afecţiuni ale pielii care contribuie la contactarea virusurilor.
Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor din Marea Britanie sfătuieşte populaţia să dezinfecteze inclusiv suprafeţele pe care le utilizează cel mai des, precum mese de birouri, telefoane, tastaturi, tablete, clanţele uşilor, toalete.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe