Video 15 drumuri închise, maşini înzăpezite şi intervenţii ale pompierilor în Buzău şi Prahova/ 13 localităţi din judeţul Constanţa, fără energie electrică la ora 08.00

Mai multe maşini în care se aflau zeci de persoane au fost scoase, marţi noapte, de pompieri din troienele formate pe drumurile judeţene din Buzău, 15 drumuri din judeţ fiind închise din cauza viscolului la ora transmiterii acestei ştiri, anunţă corespondentul MEDIAFAX.

1922 afișări

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, 4 autoturisme cu 5 persoane au rămas blocate pe DJ 203G între localităţile Pietrosu- Stâlpu din cauza formării de suluri de zăpadă şi scaderii vizibilităţii.

Ulerior, un autoturism în care se aflau şi doi copii a rămas înzăpezit. “S-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 4 persoane (2 adulţi şi 2 copii) derapat în afara părţii carosabile pe DJ 102H între localităţile Căldăruşanca-Pitulicea. S-a acţionat pentru deblocare cu un utilaj din cadrul Secţiei Drumuri Judeţene şi cu un utilaj din cadrul CLSU Glodeanu Sărat”se arată în comunicatul de presă trimis de ISU Buzău

Potrivit sursei citate, autoturisme rămase în nămeţi au fost şi DJ 102H între localitatea Pitulicea – DN2E85, DN2C, la 1 kilometru de localitatea Pogoanele, DJ 203 sau pe DN2E85.

“ În data de 11.01.2017, la ora 00:55, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind o persoană de sex feminin în vârstă de 84 ani cu dureri abdominale din localitatea Amaru care necesita transport la o unitate medicală. La faţa locului a fost trimisă o ambulanta din cadrul SAJ Buzau cu antemergator de la sectia Drumuri Judetene care nu a reusit deplasarea din cauza unui auto care bloca DJ 102H, în sprijin fiind dislocate o autospecială cu capacitate mărită de trecere şi o autoşenilată din cadrul ISU Buzau”, se mai arată în comunicatul de presă

O ambulanţa din cadrul SMURD - ISU Prahova, a preluat pacienta cu antemergator utilaj, pe ruta Mizil-Amaru, şi a transportat-o la cea mai apropiată unitate medicală.

În Buzău sunt închise DN2C între localităţile Costeşti – Padina; DN2E85 între localităţile Rm. Sărat – Căldăruşanca; DN2B între localităţile Buzău – Vizireni, Buzău – Spătaru; DN22 între localităţile Râmnicu Sărat – Băile şi alte 12 drumuri judeţene.

Aproximativ 200 de familii sunt fără curent electric în Prahova, potrivit ISU, fiind înregistrate deranjamente în Breaza, Vălenii de Munte, Valea Călugărească, informează corespondentul MEDIAFAX.

Pompierii intervin, miercuri dimineaţă, pentru deszăpezirea Spitalului Municipal Ploieşti, după cum a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

Poliţia Prahova a anunţat că DN 1 D este închis circulaţiei pe tronsonul Albeşti - Paleologu până la limita cu judeţul Ialomiţa.

Pompierii militari au intervenit, marţi seară, cu un autovehicul şenilat pe DJ 102 H, unde mai multe autoturisme au rămas înzăpezite, pe carosabil fiind formate dune.

Raluca Vasiloe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a declarat că în zona Baba Ana este viscol şi zăpada este adusă pe partea carosabilă, mai multe maşini fiind blocate.

"Am intervenit pentru deblocarea unei autoutilitare şi a unui autoturism, cu 10 persoane rămase blocate în comuna Baba Ana, Satul nou. Pe alocuri s-au format dune de zăpadă. Apoi, a mai fost un autoturism cu 4 persoane pe care l-am deblocat şi am mers cu o vola în faţă către localitatea Amaru", a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova Potrivit sursei citate, în zonă a fost trimis şi un autovehicul şenilat de mare trecere acolo, atât pentru intervenţie cât şi pentru monitorizare.

13 localităţi din judeţul Constanţa erau, miercuri la ora 8.00, nealimentate total sau parţial cu energie electrică, potrivit unei situaţii transmise de E-Distribuţie Dobrogea.

În judeţul Constanţa au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 7 linii de medie tensiune parţial şi 59 posturi de transformare, fiind afectate 11 localităţi, respectiv Nistoreşti, Casicea, , Petroşani, Negreşti, Tufani, Curcani, Independenţa, Fântâna Mare, Viroaga, Poiana, Cuza Vodă şi parţial 2 localităţi (Medgidia şi General Scărişoreanu).

În municipiul Constanţa se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

74 echipe intervin pe teren, care în pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimţite în câmp până la -20 grade Cesius, cu rafale de vânt de peste 80 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, şi a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 10 metri, zăpadă troienită şi viscolită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici