Video 19 turişti, printre care şase copii, sunt blocaţi în telecabina de la Dealul Cetăţii, din judeţul Hunedoara

19 turişti, între care şase copii, au rămas blocaţi la înălţime, în telecabina de la Dealul Cetăţii, care facilitează accesul spre Cetatea Deva, pompierii alpinişti din cadrul ISU Hunedoara intervenind pentru a-i aduce în siguranţă la sol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1517 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, oamenii au rămas blocaţi în telecabina aflată în coborâre.

„Alpiniştii pompieri deveni intervin pentru salvarea a 19 persoane blocate în telecabina de la Dealul Cetăţii. În telecabina aflată în coborâre, în momentul producerii avariei, se aflau 13 adulţi şi 6 copii. Pompierii alpinişti au realizat un dispozitiv specific de salvare de la înălţime, alcătuit dintr-un braţ şi un coş de extracţie, cu ajutorul căruia desfăşoară operaţiunea eficientă de aducere rapidă la sol a turiştilor”, a spus Doda.

Potrivit acesteia, în sprijinul turiştilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o autospecială de transport victime multiple.

După o primă evaluare, turiştii nu par să aibă probleme medicale.

Telecabina în care au rămas blocaţi cei 19 turişti facilitează accesul la Cetatea Deva.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici