A treia doză de vaccin în Israel. Sunt semne că rata de răspândire a bolii scade

Sunt semne că rata de răspândire a COVID-19 alimentat de varianta Delta scade în Israel după a treia doză de vaccin, spun oficialii şi oamenii de ştiinţă.

1468 afișări
Imaginea articolului A treia doză de vaccin în Israel. Sunt semne că rata de răspândire a bolii scade

A treia doză de vaccin în Israel. Sunt semne că rata de răspândire a bolii scade

La mai puţin de o lună de la lansarea celei de-a treia doze de vaccin în Israel, ţara vede semne ale unui impact asupra infecţiilor din ţară şi a ratei de boli severe alimentate de varianta Delta, scrie Reuters.

Delta a lovit Israelul în iunie, exact în momentul în care ţara a început să profite de beneficiile uneia dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume.

Cu o economie deschisă şi cele mai multe restricţii eliminate, Israelul a trecut de la infecţii zilnice cu o singură cifră şi zero decese la aproximativ 7.500 de cazuri zilnice săptămâna trecută, 600 de persoane spitalizate în stare gravă şi peste 150 de persoane care au murit doar în acea săptămână.

Pe 30 iulie, a început să administreze a treia doză de vaccin Pfizer / BioNtech persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, fiind prima ţară care a făcut acest lucru. Joi a extins eligibilitatea la persoanele de minim 30 de ani, vaccinate cu ambele doze în urmă cu cel puţin 5 luni.

În ultimele 10 zile, pandemia scade în rândul primei grupe de vârstă, dintre care peste un milion au primit a treia doză de vaccin, potrivit datelor ministerului israelian al sănătăţii şi oamenilor de ştiinţă consultaţi de Reuters.

Rata de răspândire a bolii în rândul persoanelor vaccinate de peste 60 de ani a început să scadă constant în jurul datei de 13 august şi a coborât sub 1, indicând faptul că fiecare persoană infectată transmite virusul la mai puţin de o altă persoană. O rată de răspândire a bolii mai mică de 1 înseamnă că un focar cedează.

Oamenii de ştiinţă au spus că rapelul are un impact asupra infecţiilor, dar şi alţi factori contribuie la declin.

„Cifrele sunt încă foarte mari, dar creşterea foarte mare a ratei infecţiilor şi a cazurilor severe a încetinit, la fel şi ritmul în care se răspândeşte pandemia”, a spus Eran Segal, cercetător la Institutul Weizmann şi consilier al guvernului.

„Acest lucru se datorează probabil celei de-a treia doze de vaccin, absorbţiei persoanelor care primesc prima doză şi numărului mare de persoane infectate pe săptămână, posibil până la 100.000, care au acum imunitate naturală”, a spus Segal.

Au apărut dovezi care arată că, deşi vaccinul este încă extrem de eficient în prevenirea bolilor grave, protecţia acestuia scade în timp. Nu există însă un consens între oamenii de ştiinţă şi agenţiile de reglementare că o a treia doză este necesară, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că mai multe persoane din lume ar trebui vaccinate cu prima doză înainte ca oamenii să primească a treia doză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici