Video ADMITERE la Universitatea de Medicină: Candidat, în ziua examenului: Dacă voi avea ocazia să plec din ţară, ca medic, o voi face

Aproape 3.000 de candidaţi susţin, miercuri, concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Candidaţii spun că examenul a fost dificil, dar sunt optimişti. Una dintre candidate spune că dacă va avea şansa să plece din ţară, ca medic, o va face.

1193 afișări

„Am avut un punctaj de 94 şi sper să fie de buget. Sunt foarte copleşită şi îmi vine să plâng de fericire. Îm doresc medicină, pentru că mereu am simţit dorinţa de a ajuta. Mi se pare una dintre cele mai nobile meserii. Ceea ce fac medicii este dincolo de puterile umane şi abia aştept să fac tot ce e posibil să ajung şi eu acolo. Nu vreu să mint, dacă voi avea o oportunitate să plec din ţară, probabil că o voi face”, spune Loredana Predea.

Sunt şi candidaţi care spun că merită să rămână în ţară, ca medici, mai ales că au fost mărite salariile.

„Am încredere că voi intra. A fost un examen destul de dificil, adică a avut o dificultate peste medie, dar a decurs totul destul de în regulă şi sunt optimist. Le urez multă baftă şi celorlalţi candidaţi, care sunt destul de mulţi. Abia aştept să-mi întâlnesc noii colegi la toamnă. Voi vedea pe parcursul facultăţii ce voi alege. Ca idee, aş vrea cardiologie şi aş vrea să profesez în ţară, mai ales că s-au mărit salariile în ultima vreme. Fac parte din aceea categorie de tineri care cred că se poate şi în ţara noastră”, declară Andrei Auriţă.

Unii candidaţi spun că au făcut sacrificii mari pentru a obţine un punctaj bun la examen.

„Sunt copleşit de emoţii. A fost bine, m-am pregătit pe măsură şi am obţinut 91 de puncte. M-am pregătit doi ani şi jumătate pentru acest examen. Nu m-am gândit la specializare, dar am timp 6 ani să mă decid. Am făcut multe sacrificii, iar ultimele nopţi au fost destul de grele şi nu prea am dormit. Cel mai greu a fost în ultima lună pentru că toată lumea se bucură de vacanţă, iar noi stăteam în casă cu burta pe carte”, spune Andrei Pricop.

Potrivit rectorului UMF, locurile din acest an au fost suplimentate.

„Numărul de locuri este mai mare decât anul trecut, însă numărul candidaţilor este cam acelaşi. Avem nevoie de un singur candidat, pe un singur loc şi acel candidat sa fie bun. (...) Studenţii străini susţin admiterea în toamnă după o metodologie diferită. Ei vor da examene la engleză şi romană. Înscrierea a început şi durează până în septembrie. Până acum s-au înscris mai mult de 150. Avem circa 200 de locuri pentru ei”, a declarat, miercuri, Ionel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila.

Pentru concursul de admitere în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală s-au înscris 2.976 de candidaţi, dintre care 12 sunt absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, iar 26 sunt olimpici naţionali sau internaţionali. Aceştia, cu excepţia celor 26 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, vor concura pentru ocuparea celor 1.100 de locuri, finanţate de la bugetul de stat, precizează UMF "Carol Davila". Pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018 - 2019, la UMF "Carol Davila" au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei 1.402 locuri, dintre care 1.100 finanţate de la bugetul de stat şi 302 cu taxă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici