Video Adrian Sârbu: Intrăm în Schengen tot perdanţi, cu controlori de graniţă austrieci în aeroporturi

  • Aeroporturile Otopeni şi Băneasa s-au pregătit pentru intrarea în Schengen, cu culoare separate pentru cei din afara spaţiului Schengen, dar suntem tot perdanţi şi cu ofiţeri austrieci la control.
  • Klaus Iohannis l-a contrazis pe Marcel Ciolacu în cazul Air Schengen şi ne spune să trăim cu spiritul de looser deoarece este neamţ, nu român şi citeşte Siegfried, nu Mioriţa.
  • Românii trăiesc şi fac apologia eşecului din legenda Mănăstirii Argeşului, în loc să se trezească în fiecare dimineaţă si să-şi spună că sunt câştigătorii fiecărei zile din existenţa lor, afirmă Adrian Sârbu.
6138 afișări

Nemo: Schengen venim şi suntem pregătiţi să-ţi facem faţă. Ăsta e mesajul cu care vine Compania Naţională pentru Aeroporturi din Bucureşti. Pregătirile au fost făcute din timp, iar aeroporturile Otopeni şi Băneasa nu o să fie blocate pentru că o să avem culoare separate pentru cei care vin din afara spaţiului Schengen.

Hofi: Abia aşteptam să ajung la momentele astea în care vedem ofiţerii austrieci pe aeroportul din Otopeni. Asta înseamnă să intri într-un Schengen care în realitate nu mai există.

Nemo: Există, doar că nu avem noi acces la el.

Hofi: Asta da, dar nu am avut niciodată acces la Schengen. Schengen e sau nu e. Îţi mai spun o dată. Nu există femeie pe jumătate însărcinată. Ori este, ori nu este însărcinată o femeie.

Adrian Sârbu: Tu azi eşti european, formal. Ai paşaport pe care scrie...

Hofi: Ce-i aia european? Scrie România pe paşaport.

Adrian Sârbu: Pe paşaportul tău scrie Uniunea Europeană, te rog să te uiţi. Nu scrie România, scrie Uniunea Europeană. Eşti parte dintr-o Europă, dar nu parte din core-ul Europei, pentru că nişte cetăţeni în Austria nu au vrut să fii. Hai să ne întoarcem la identitatea culturală română. Dl.Ciolacu zice: „domne, prioritatea mea e să schimb mentalitatea românilor din looseri în winneri deoarece eu am reuşit să declar că am intrat în Schengen”. S-a purtat ca un winner. Nici domnia sa nu şi-a dat seama că e winner, atât de adânc e looser înăuntrul lui şi argatul e înăuntrul lui încât nu a vrut să spună: „domne, prioritatea României este să maximizăm, să capitalizăm câştigul de autoîncredere pe care am reuşit să-l obţinem, şi poate eu am fost driverul acestui câştig, şi de acum încolo prioritatea mea economică este să fim câştigători, să nu mai pierdem şi prin urmare economia va câştiga”. Nu, domnia sa nu spune. Fiţi atenţi. Un lider al României, preşedintele României, vede că un alt lider, prim-ministrul, a reuşit să facă o breşă în zidul ăsta austriac. Şi zice: „Nu, domne. Fiţi serioşi, nu intrăm în Schengen”. Asta ne spune: „Hai să trăim cu spiritul de looseri. Cine? Domnul Iohannis, care nu e român. Dl. Iohannis este neamţ.

Hofi: Care nu are spirit de looser.

Adrian Sârbu: Pentru el, dl Iohannis este 100% winner, dl. Iohannis nu citeşte Mioriţa. Domnul Iohannis citeşte Siegfried. Noi citim Mioriţa şi Meşterul Manole, unde angajaţii Meşterului Manole i-au dărâmat ce a construit pentru că nu ştiu de ce s-o fi certat cu el şi după aia au îngropat-o pe nevastă-sa acolo. Pe cine era să îngroape?

Hofi: Angajaţii Meşterului Manole erau ca mecanicii auto...

Adrian Sârbu: Deci, noi trăim şi facem apologia eşecului care este dărâmarea Mănăstirii Argeşului. De ce să nu ne trezim în fiecare dimineaţă să ne spunem “sunt câştigătorul acestei zile, cum am fost câştigătorul zilei de ieri. Alaltăieri nu mi-a ieşit, dar nu am ratat. A fost o situaţie, dar azi câştig, mâine câştig” şi aşa mai departe.

 

Rezultatele sondajului Mediafax- ZF-Aleph News

Decide tu prioritatea numărul 1 a României în 2024 şi următorii 5 ani

  1. Creşterea economică de peste 5% prin alocarea resurselor financiare rezultate din tăierea cu 20% a numărului bugetarilor şi alocarea fondurilor europene către antreprenori, operatori privaţi şi către proiecte româneşti – 42%
  2. Revenirea la modelul real de democraţie liberală, putere-opoziţie, prin renunţarea la democrativă şi creşterea controlului cetăţeanului asupra acţiunilor Parlamentului, Guvernului şi Preşedintelui-18%
  3. Schimbarea mentalităţii românilor din pierzători în câştigători, capabili să-şi promoveze identitatea culturală în România şi în Europa – 17%
  4. Adoptarea accelerată şi largă a tehnologiilor digitale, a inteligenţei artificiale în economie, administraţie, în educaţie în vederea transformării României într-o societate învăţată şi verde – 14%
  5. Ridicarea capacităţii de apărare a României prin investiţii în tehnologii moderne şi resurse umane, în condiţiile extinderii războiului regional -9%

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici