Afacerist rus căutat internaţional, prins şi arestat în Bucureşti

Afaceristul rus Andrey Korolev, ce era dat în urmărire internaţională pentru înşelăciuni de peste 36.000.000 de euro, a fost prins pe o stradă din Capitală, fiind arestat acum la o secţie de poliţie din Bucureşti.

743 afișări
Imaginea articolului Afacerist rus căutat internaţional, prins şi arestat în Bucureşti

Afacerist rus căutat internaţional, prins şi arestat în Bucureşti

“La data de 23 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au depistat, în Bucureşti, un cetăţean rus căutat internaţional”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Oficiali din cadrul instituţiei au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre Andrey Korolev. Bărbatul s-ar fi ascuns de mai mult timp în România, iar luni a fost depistat şi ridicat de pe o stradă din Capitală.

Acesta era căutat de mai multe luni de autorităţile din Rusia fiind acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi abuz în serviciu.

“În sarcina acestuia s-a reţinut că, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, prin metode frauduloase, a prejudiciat alte societăţi comerciale ruse cu 2.675.000.000 ruble (circa 36.000.000 de euro)”, se adaugă în comunicatul Poliţiei.

Cetăţeanul rus se află acum în arest preventiv, după o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, la Secţia 6 Poliţie din Capitală. Potrivit oficialilor din Poliţia Română se aşteaptă acum o decizie a judecătorilor cu privire la cerere de extrădare a bărbatului în Rusia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici