Video AGLOMERAŢIE la Direcţia de Paşapoarte. Sute de persoane stau la coadă pentru eliberarea actelor de călătorie

La Direcţia de Paşapoarte din Bucureşti s-au strâns, joi, sute de persoane pentru a îşi obţine actele de călătorie. Situaţii similare au fost şi lunile trecute, reprezentanţii instituţiei recomandând oamenilor să îşi verifice din timp data exprimării paşapoartelor.

1811 afișări

La Serviciul de Eliberări Paşapoarte din Bucureşti sute de români au venit, de dimineaţa, pentru a-şi schimba paşaportul sau pentru a obţine un document de călătorie. La prânz, deja erau aproximativ 300 de persoane care aşteptau la coadă pentru a intra la unul dintre cele câteva ghişee.

"Stau aici de la ora 11.00 şi e deja e aproape ora 13, iar eu am numărul 170 pe bon şi acum au ajuns la 144. Este foarte cald, nu avem unde sta pentru că toate scaunele şi ăancile sunt ocupate şi nici nu pot pleca pentru că am nevoie urgentă de paşaport. Mâine plec din ţară, deci nu am ce face, trebuie să stau", spune Ioana, o tânără în vârstă de 22 de ani.

"Cred că vreo două-trei ore tot o să stau pe aici. Abia am ajuns, mi-am luat bon, dar văd că mai sunt vreo 200 în faţa mea. Asta e, ce să fac, aştept. Uite, tocmai de asta vreau să plec din ţara asta, pentru că m-am săturat să tot stau la cozi. Aia e, sper ca asta să fie ultima coada la care stau, îmi iau paşaportul şi mă duc să nu mă mai întorc", spune Damian, un bărbat de 25 de ani.

"Stau de aproape două ore. Nu înţeleg de ce durează atat de mult. E multă lume şi, probabil, puţini angajaţi. Aici se striga mereu bonurile de ordine, e adevărat, dar uite că la mine pare că nu mai ajunge. Mai sunt cam 30 de bonuri până la mine, aşa că sper că într-o ora să pot să plec de aici. Cred că era 10 ceasul când am ajuns", Mariana Anghel, în timp ce îşi ţine de mână nepoţelul şi din când în când, fiind cel mic se plictiseşte repede, mai iese afară pentru o scurtă plimbare cu băie'elul prin curtea instituţiei.

În replică, reprezentanţii direcţiei spun că Prefectura Capitalei răspunde de organizare.

"Noi, ca Direcţie de Paşapoarte, nu răspundem de organizare. Asta se află în sarcina Prefecturilor. Dar, în perioada estivală am constatat în fiecare an că se aglomerează ghişeele. De aceea, am recomandat întotdeauna ca românii să îşi verifice din timp data expirării paşapoartelor, astfel încât să fie evitată supra-aglomerarea serviciilor de paşapoarte. În plus, Prefectua Bucureşti chiar a introdus anul acesta o serie de facilităţi tocmai pentru a urgenta procesul de eliberare a paşapoartelor", a declarat pentru MEDIAFAX Mariana Alexandrescu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale de Evidenţă Informatizată a Persoanei (DGEIP).

Contactat de MEDIAFAX, prefectul Capitalei, Adrian Petcu, a spus că răspunsurile la toate întrebările privind serviciul de paşapoarte se regăsesc pe pagina de internet a instituţiei.

"În perioada 12.06 - 31.08.2017, Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple va mări, la nevoie, programul de lucru cu publicul la Punctele de lucru din sectoarele 1, 3, 4 şi 6 astfel încât să fie preluate toate cererile cetăţenilor aflaţi în sălile de aşteptare, de luni până vineri, între orele 08:30 - 18:30", se precizează într-un anunţ postat pe site-ul prefecturii.

Şi în luna mai a fost aglomeraţie sufocantă la ghişeele de eliberare a paşapoartelor, iar autorităţile au dat vina atunci pe numărul redus de angajaţi şi pe numărul mic de birouri unde aceştia îşi pot desfăşura activitatea. De luna viitoare, acest serviciu ar urma să se mute în interiorul Plazza Mall, din Sectorul 6 al Capitalei, unde spaţiul va fi mult mai generos iar procedurile de eliberare a paşapoartelor ar trebui să se desfăşoare mult mai repede, spun reprezentanţii statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici