Ajutoare pentru victimele inundaţiilor (Galerie Foto)

Persoanele afectate de inundaţiile din nordul ţării vor primi bani, medicamente, pături şi alimente necesare.

93 afișări
Imaginea articolului Ajutoare pentru victimele inundaţiilor (Galerie Foto)

Ajutoare pentru victimele inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Persoanele afectate de inundaţii vor primi ajutoare financiare de minimum 300 de lei

Persoanele afectate de inundaţiile din judeţele Maramureş, Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bacău vor primi ajutoare financiare de minimum 300 de lei, iar pentru familiile în cadrul cărora au fost înregistrate decese în urma calamităţilor meteorologice vor fi alocate câte 5.000 de lei.

Suma va fi suplimentată cu 800 de lei în cazul familiilor şi persoanelor singure ale căror case au fost distruse în totalitate de inundaţii, cu 500 de lei pentru locuinţe afectate în proporţie de peste 50% şi cu 300 de lei pentru case afectate în proporţie de până la 50%.

Ajutoarele financiare vor fi acordate pe bază de anchete sociale.

Fonduri totale de 4,8 milioane lei au fost alocate pentru achiziţionarea de alimente destinate sinistraţilor din judeţele Maramureş, Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bacău, iar o sumă de 50 milioane lei va fi acordată din Fondul de intervenţie al Guvernului pentru refacerea infrastructurii inundate.

Deciziile au fost luate în şedinţa de marţi a Executivului.

Produse dezinfectate şi seringi gratuite pentru autorităţile de sănătate din localităţile inundate

Autorităţile de sănătate publică din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Maramureş şi Iaşi vor primi, gratuit, produse dezinfectate, seringi de unică folosinţă şi consumabilele aferente, din rezerva Ministerului Sănătăţii, aflată în păstrarea Companiei Naţionale Unifarm.

Produsele farmaceutice au fost alocate prin ordin al Ministerului Sănătăţii, precizează Guvernul.

Autorităţile de sănătate publică judeţene au obligaţia să transmită spitalelor şi cabinetelor de medicină de familie produsele farmaceutice, pentru a fi folosite în cadrul acţiunilor de prevenire a îmbolnăvirii populaţiei din zonele afectate de inundaţii, aminteşte sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că prin autorităţile de sănătate publică judeţene au fost distribuite 7.130 de doze de vaccin pentru imunizare împotriva hepatitei A şi tetanosului şi 370.000 de tablete de substanţe materiale sanitare şi substanţe dezinfectante.

În același timp, autorităţile sanitare au luat măsuri pentru supravegherea epidemiologică a populaţiei, supravegherea calităţii apei de băut, prin măsuri de dezinfecţie şi analiza probelor de apă recoltate, catagrafierea şi vaccinarea populaţiei afectate, împotriva hepatitei A, tetanosului şi febrei tifoide.

S-au luat măsuri şi pentru informarea populaţiei cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, consumul de apă îmbuteliată sau fiartă şi răcită, păstrarea igienei individuale şi a condiţiilor igienice de preparare, depozitare şi consum a alimentelor, evitarea automedicaţiei în situaţia apariţiei unor simptome de boală diareică sau alte boli, prezentarea imediată pentru consult la medicul de familie.

Totodată, va fi asigurată asistenţa medicală în zonele afectate, de către medicii de familie şi asistenţi medicali, şi s-au luat măsuri pentru raportarea imediată a unor afecţiuni precum boli diareice nespecifice, holeră, febră tifoidă, tetanos, hepatită acută virală de tip A, dizenterie, boli cu transmitere aerogenă (tuberculoză, rueolă, rubeolă, oreion, varicelă).

Ministerul preciza că nu a primit nicio informare despre existența vreunui caz de îmbolnăvire în urma inundaţiilor.

UNCJR a început colectarea de alimente şi ajutoare materiale pentru sinistraţi

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România a început o acţiune de colectare de alimente şi materiale de construcţii şi a deschis un cont pentru ajutoare umanitare în bani, destinate persoanelor afectate de recentele inundaţii din nordul ţării.

Într-o adresă trimisă celor 41 de preşedinţi de consilii judeţene, UNCJR arată că a început colectarea de alimente perisabile, apă, materiale de construcţii, produse electronice şi a deschis un cont umanitar la BCR Alexandria (RO70RNCB0245036725180005), pentru donaţii în bani în scopul ajutorării populaţiei afectate de inundaţii.

Preşedintele UNCJR le-a sugerat preşedinţilor consiliilor judeţene înfiinţarea unor puncte de colectare a materialelor şi bunurilor şi a cerut preşedinţilor consiliilor judeţene din zonele afectate de inundaţii realizarea unui necesar cu materialele şi alimentele necesare.

Crucea Roşie Română a alocat 50.000 lei pentru victimele inundaţiilor

Crucea Roşie Română a alocat suma de 50.000 lei din fondurile special constituite pentru situaţii de urgenţă cauzate de inundaţii, pentru a acoperi necesităţile victimelor.

Pentru sprijinirea operaţiunilor şi derularea programelor de asistenţă a sinistraţilor pe termen mediu şi lung, Crucea Roşie Română a deschis două conturi speciale pentru donaţii, la BRD Agenţia Piaţa Romană: Cont lei RO36BRDE410SV51618614100 şi Cont euro RO71BRDE410SV51618884100.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România informează periodic Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie privind situaţia inundaţiilor din cele şase judeţe, procedură necesară în vederea obţinerii sprijinului internaţional necesar în situaţia unei crize umanitare majore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici