Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, rămâne în arest - VIDEO

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, acuzată de trafic de influenţă şi spălarea banilor, a ajuns în urmă cu puţin timp înainte de ora 9 la Curtea de Apel Ploieşti, unde se judecă contestaţia făcută la măsura arestului preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1554 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, rămâne în arest - VIDEO

Ana Maria Pătru, fosta şefă AEP, află dacă rămâne în arest (Imagine Octva Ganea )

Update ora 15:12: Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins, marţi, ca nefondată, contestaţia la arestul preventiv al Anei Maria Pătru, fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, decizia fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii Secţiei Penale şi pentru cauze cu minori şi de familie din cadrul Curţii de Apel Ploieşti au respins ca nefondată cauza, decizia fiind definitivă.

Ştire iniţială:

Magistraţii Secţiei Penale şi pentru cauze cu minori şi de familie din cadrul Curţii de Apel Ploieşti judecă contestaţia făcută de Ana Maria Pătru la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Prahova.

Instanţa a stabilit ca termen ora 09.00.

Pe 16 noiembrie, judecătorii Tribunalului Prahova au decis ca Ana Maria Pătru să fie arestată preventiv pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 16.11.2016, până la data de 15.12.2016, inclusiv.

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a primit mită de la reprezentanţii firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituţia pe care a condus-o, potrivit motivării deciziei de arestare dată de magistraţii Tribunalului Prahova.

"În motivarea propunerii s-a arătat că, în perioada aprilie-iunie 2008, A.M.P (Ana Maria Pătru -n.r.), în calitate de vicepreşedinte al A.E.P. – funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentanţii SC S. R. SA contravaloarea unui apartament şi a primit, în cursul anului 2009, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea imobilului-apartament, promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a contractului nr. 80703/25.04.2008 încheiat de SC S. R. SA cu A.E., precum şi că va susţine acelaşi agent economic pentru obţinerea şi derularea unor contracte viitoare cu instituţia publică precizată, fapt care s-a şi realizat", se arată în motivarea Tribunalului Prahova, care a decis arestarea fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

Potrivit unui raport de activitate al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) pe anul 2008, raport postat pe site-ul instituţiei, acelaşi contract de achiziţie, respectiv cel cu numărul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO România.

"Prin contractul de achiziţie publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale şi judeţene (inclusiv sectoarele şi primăria generală a municipiului Bucureşti), precum şi pentru primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. Bucureşti şi preşedinţii consiliilor judeţene. Contractul a fost încheiat cu S.C. SIVECO România S.A", se arată în raportul de activitate.

Procurorii o acuză pe Ana Maria Pătru că a primit, de la aceeaşi firmă, şi contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover.

"În cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al A.E.P.– funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentanţii SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport şi a primit de la reprezentanţii agentului economic precizat suma de 15.000 euro - echivalentul a 61.765,50 lei, promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 şi a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea ”Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral” încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider şi SC A.S. SRL cu A.E.P., precum şi că va susţine SC S. R. SA pentru obţinerea şi derularea unor contracte viitoare cu instituţia publică precizată, fapt care s-a şi realizat", se mai arată în motivare.

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, săptămana trecută, arestarea preventivă a Anei Maria Pătru, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici