Video Anchetă a ISJ Dolj la un liceu din Pleniţa, unde o profesoară ar fi agresat verbal o elevă - VIDEO

ISJ Dolj va începe o anchetă la Liceul Tehnologic ”C. N. Plopşor” din localitatea Pleniţa, unde o profesoară ar fi agresat verbal o elevă, ameninţând-o că o dă cu capul de tablă, iar incidentul a fost filmat de elevi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2635 afișări

Profesoara de matematică de la Liceul Tehnologic ”C. N. Plopşor” din localitatea Pleniţa a fost filmată, miercuri, în timp ce striga la o elevă care nu reuşea să rezolve o problemă, elevii declarând că dascălul ar fi lovit fata.

Eleva de clasa a XI-a a fost scoasă la tablă de profesoara de matematică şi i s-a cerut să rezolve o problemă. Pentru că fata nu a priceput, profesoara şi-a pierdut răbdarea şi a început să strige la ea.

"Te dau cu capul de tablă... Măi, deci e 2n+1! Mă! Două gogoşi plus un leu. Câte gogoşi fac? Trei? Băi fetiţo eşti... cum să spui că două gogoşi plus un leu fac trei gogoşi? Ia pune tu într-o plasă două gogoşi şi un leu şi spune-i ei să ia trei gogoşi din plasă. Poate? Ce vorbeşti aberaţiile astea? (...) Două... era să zic acu' da' mă abţin. Doi măgari plus un măgar, ca să nu zic altceva”, spune profesoara pe înregistrare.

Directoarea Liceului Tehnologic ”C. N. Plopşor”, Ileana Iacob, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că profesoara de matematică a recunoscut că şi-a pierdut răbdarea, dar a spus că nu a lovit eleva.

“Doamna într-adevăr şi-a pierdut cumpătul şi într-adevăr a ţipat. Este vorba de o clasă cu învăţământ real, copiii dau examen la matematică, la 2n+1 fata i-a spus că este egal cu 3n şi doamna a încercat să îi explice că nu este aşa şi şi-a pierdut cumpătul. Nu a fost vorba de agresiune fizică. Dânsa a venit şi mi-a spus că şi-a pierdut cumpătul înainte de a apărea orice filmare. Cu elevii noi ne înţelegem foarte bine în general, dar există şi copii cărora nu le place să fie contrazişi, iar scopul nostru este să înveţe, să îşi ia bacalaureatul. Desigur, în acest caz vom face o anchetă internă pentru a stabili care a fost situaţia de fapt”, a declarat Ileana Iacob.

O anchetă în acest caz va face şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

"Încă nu am văzut cazul, sunt într-o şedinţă cu colegii de la poliţie pentru examenele naţionale. Este clar că vom constitui o comisie de cercetare şi vom face verificări acolo pentru a vedea gradul de încălcare a regulamentelor şcolare. Dacă s-a întâmplat, un astfel de comportament este intolerabil. Fiecare cadru didactic trebuie să-şi păstreze cumpătul şi să găsească mijloace didactice şi pedagogice pentru a discuta cu copiii”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dolj, Nicuşor Cotescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici