Video Antibiotice Iaşi va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină. Când ajunge materia primă în ţară

  • Ioan Nani, directorul Antibiotice Iaşi îţi spune că fabrica va putea produce în curând 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină
  • Ioan Nani: A plecat un avion cu substanţa activă din Elveţia şi soseşte pe Otopeni în două zile
  • Ioan Nani: Ne-am hotărât să producem şi medicamentele pentru diabet, precum şi produsele pentru dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor
2305 afișări

Directorul General al Antibiotice Iaşi te anunţă că hidroxiclorochina, medicament care se foloseşte în România în tratamentul pacienţilor cu Covid 19, va fi produs în curând în fabrică. Substanţa activă vine de la o firmă parteneră din Germania care o aduce la rându-i dintr-o sursă proprie. 

„Substanţa activă soseşte mâine sau poimâine pe Otopeni, a plecat un avion în Elveţia şi din Elveţia soseşte pe Otopeni în 2 zile. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de sigurană la noi în fabrică. Am discutat la Agenţia  Medicamentului şi ne vom autoriza pe îndelete, o să facem şi studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenţă, şi vom avea produsul înregistrat cu APP în România şi în comunitatea europeană.”

Mai vin veşti bune tot de la Antibiotice Iaşi. În curând pacienţii care au diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa tratamentelor vitale. 

„Ne-am hotărât să producem şi produsele pentru diabet, precum şi produsele pentru dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor, oricum este o perioadă grea, dar noi suntem optimişti. Antibiotice este o companie cu resurse umane şi tehnologice importante.”

De bine auzi şi din altă parte de ţară. Medicamentul antiviral Remdesivir, produs de compania americană Gilead va putea fi produs de Terapia Cluj, după achiziţionarea patentului pentru acest medicament. Profesorul Aşexandru Rafila spune că acesta ar putea fi primul produs autorizat care tratează cauza bolii. Primele rezultate ale unui studiu pe antiviralul Remdesivir arată că din 125 de pacienţi în stare gravă internaţi într-un spital din Chicago şi cărora medicii le-au administrat Remdesivir doar 2 au decedat, iar starea celorlalţi s-a îmbunătăţit rapid. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici