Aproape 6.000 kilograme de droguri, confiscate în primele zece luni ale anului

Poliţia Română anunţă că în primele zece luni ale anului, în urma a aproape 700 de acţiuni, au fost ridicate în jur de 6.000 kilograme de droguri, fiind destructurate 63 de grupări specializate în trafic de stupefiante, formate din peste 430 de membri, dintre care 265 au fost arestaţi.

677 afișări
Imaginea articolului Aproape 6.000 kilograme de droguri, confiscate în primele zece luni ale anului

Aproape 6.000 kilograme de droguri, confiscate în primele zece luni ale anului (Imagine: Mediafax Foto)

"În primele 10 luni ale anului 2016, poliţiştii antidrog din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate au desfăşurat 696 de acţiuni, în cadrul cărora au efectuat 1.463 de percheziţii domiciliare. În urma acţiunilor, poliţiştii au ridicat în total 5.777 de kg. de droguri, dintre care 2.779 de kg. de droguri de mare risc şi 2.997 kg. de droguri de risc, precum şi 17.368 de comprimate. Pentru administrarea probatoriului, au fost audiate 9.713 de persoane, fiind cercetate 2.719 persoane, dintre care 727 au fost reţinute, 647 au fost arestate şi 259 au fost puse sub control judiciar", transmite Poliţia Română.

Pentru recuperarea prejudiciilor, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 10 imobile, 42 de autoturisme, 2.066.339 de lei, 157.290 de euro şi 9.270 de USD.

Una dintre acţiunile poliţiştilor pe linia combaterii traficului de droguri este cea în care au fost depistate şi ridicate aproape 2,5 tone de cocaina.

"În urma activităţilor investigative derulate, pe o perioadă de 6 luni, pentru destructurarea unei grupări internaţionale de trafic de cocaină, ce acţiona pe ruta Columbia - Europa de Vest, a reieşit că, pentru transportul drogurilor, membrii reţelei le-ar fi disimulat în containere transoceanice, astfel încât să se poată evita orice detecţie a lor prin metodele clasice de scanare şi control. Pentru extragerea drogurilor, reţeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operaţiune, unde lucrau specialişti în extragerea cocainei, coordonaţi de către un cetăţean columbian. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro", susţin poliţiştii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici