Asociaţia Magistraţilor din România cere demiterea ministrului Justiţiei Raluca Prună. Motivul: Temele din agenda ministerială "nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar"

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) îi cere premierului Dacian Cioloş demiterea Ralucăi Prună din funcţia de ministru al Justiţiei, susţinând că temele din agenda ministerială "nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar".

2868 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Magistraţilor din România cere demiterea ministrului Justiţiei Raluca Prună. Motivul: Temele din agenda ministerială "nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar"

Asociaţia Magistraţilor din România cere demiterea ministrului Justiţiei Raluca Prună. Motivul: Temele din agenda ministerială "nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar" (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) solicită domnului Dacian Cioloş, Prim – Ministrul României, eliberarea de îndată din funcţie a doamnei Raluca Alexandra Prună care – prin recomandările pe care le formulează, cu nesocotirea evidentă şi gravă a pricipiilor în lipsa cărora nu pot fi definite şi dezvoltate valorile statului democratic – a probat că nu înţelege rolul şi locul justiţiei în societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbătute şi detaliate de doamna ministrul Raluca Alexandra Prună, ca parte a agedei ministeriale ori a celei personale, nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar", transmite asociaţia printr-un comunicat de presă.

Magistraţii susţin că între ministrul Justiţiei şi corpul de magistraţi "sunt diferenţe ireconciliabile", precizând că "în cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministrul Raluca Alexandra Prună a generat, ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la înălţimea funcţiei asumate, fără a înţelege impactul acestora în societate şi, mai ales, consecinţele ce se răsfrâng asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametri unei stări de normalitate".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici