Video Atacul de pe La Rambla. Lideri politici şi şefi de instituţii au semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei. Tudose: Dacă familia românului rănit doreşte să fie tratat în România, "este în regulă"

Premierul Mihai Tudose a semnat, luni dimineaţă, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei, declarând că, din informaţiile pe care le deţine, mai este un singur român internat în urma atentatului de la Barcelona. O carte de condoleanţe a fost deschisă la Ambasada Spaniei în România, în urma atacului produs, joi, pe artera pietonală La Rambla din Barcelona. În atac au murit 14 persoane şi au fost răniţi peste 100 de oameni.

226 afișări

"Mesaj de solidaritate şi de compasiune. Din câte am fost informat, este un singur român acum, de 33 de ani, cu un diagnostic traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupe, un plămân perforat, stare stabilă", a declarat premierul Mihai Tudose, aflat luni dimineaţa, la Ambasada Spaniei, pentru a semna în cartea de condoleanţe.

Totodată, liderul de la Palatul Victoria a precizat că a discutat cu personalul de la ambasada spaniolă, cu ministrul Sănătăţii, preşedintele Casei (de Asigurări de Sănătate -n.r.), menţionând că dacă românul rănit în atacul din Barcelona poate fi tratat în România şi familia doreşte acest lucru, "este în regulă".

"Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului dacă bolnavul suportă sau nu un transport cu avionul dată fiind acea rană la plămâni. Suntem dispuşi şi pregătiţi să oferim tot ajutorul", a mai spus Mihai Tudose.

Dragnea: Poporul spaniol trebuie să conteze pe prietenia şi solidaritatea românilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a semnat, luni, în Cartea de condoleanţe deschisă la ambasada Spaniei, în urma atentatului din Barcelona, el arătând că poporul spaniol trebuie să conteze pe prietenia şi solidaritatea românilor.

„Am transmis gândurile mele. Poporul spaniol trebuie să conteze, poate conta pe prietenia şi solidaritatea românilor. În numele Camerei Deputaţilor şi al meu personal, le-am transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi în aceste evenimente tragice”, a spus Dragnea.

El a arătat că a transmis, de asemenea, un semnal că România rămâne un aliat stabil în lupta împotriva terorismului.

Întrebat dacă Parlamentul român va face ceva în această sesiune în privinţa luptei împotriva terorismului, Dragnea a răspuns: „O să discut cu domnul Tăriceanu, poate ar trebui să facem o discuţie şi cu preşedintele şi cu prim-ministrul şi cu structurile din sistemul de ordine şi securitate naţională să vedem dacă este nevoie să mai facem ceva sau nu”.

Dragnea a precizat că l-a întrebat pe însărcinatul cu Afaceri despre starea cetăţeanului român, acesta transmiţând că se află într-o stare stabilă.

„Sperăm cu toţii să se însănătoşească. Cred că specialiştii în medicină, din ministerul Sănătăţii, şi misiunea noastră diplomatică de acolo ştiu cel mai bine. Cred că e îngrijit bine”, a mai spus Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a semnat, luni dimineaţă, în cartea de condoleanţe deschisă în urma atentatului din Barcelona, soldat cu 14 morţi şi peste o sută de răniţi.

"Sunt momente extrem de dificile pentru Spania şi pentru poporul spaniol şi cred că este datoria şi obligaţia noastră să arătăm întreaga solidaritate, să ne manifestăm compasiunea pentru familiile îndurerate şi pentru cei care sunt răniţi şi să afirmăm încă o dată credinţa de neclintit că valorile de democraţie şi libertate care caracterizează ţările noastre vor fi în continuare apărate şi ceea ce dorim este ca aceste valorile să dăinuie în pofida încercărilor la care suntem supuşi cu toţii. Chiar dacă România nu este direct afectată, cred că nu putem să rămnem indiferenţi în aceste moment şi este obligaţia noastră să ne arătăm solidaritate, inclusiv prin cooperarea la nivelul guvernelor pentru ca fenomenul terorismului să fie cât mai mult îngrădit", a declarat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, întrebat fiind ce se poate face mai mult în contextul ameninţărilor teroriste, că o cooperare poliţienească, între forţele specializate, între serviciile de informaţii este o componenţă esenţială.

"Suntem uniţi şi probabil că solidaritatea între ţările noastre şi între oameni revine mai puternic în prim-plan", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Luni dimineaţă, şi premierul Mihai Tudose a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei, în urma atacului produs, joi, pe artera pietonală La Rambla din Barcelona. În atac au murit 14 persoane şi au fost răniţi peste 100 de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici