Video Augustin Lazăr, după instalarea în funcţie a lui Felix Bănilă: Este momentul să arate resursele pe care le-a prezentat

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat, marţi, că este momentul ca Felix Bănilă, instalat la conducerea DIICOT după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul, să arate resursele pe care le-a prezentat.

765 afișări

„Priorităţile DIICOT sunt de fapt priorităţile Ministerului Public. E vorba de evaluarea dosarelor care sunt vechi, a se vedea care sunt mijloacele de probă care trebuie administrate. Măsurile care trebuie asigurate, resursele umane şi cele de care are nevoie DIICOT-ul pentru ca dosarele să fie instrumentate, dosarele care sunt mai vechi şi care prezintă o complexitate deosebită. De asemenea, este important să vedem calitatea actelor de urmărire penală şi respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor care sunt implicate în aceste cauze. Felix Bănilă a fost numit prin decret prezidenţial în calitate de procuror-şef şi este momentul să-şi arate resursele pe care le-a prezentat odată cu proiectul domniei sale şi nu mă îndoiesc că un nou procuror şef va veni cu idei noi, cu resurse noi, pentru punerea în aplicare a priorităţilor Ministerului Public”, a declarat Augustin Lazăr, la ieşirea de la sediul CSM.

Marţi, a avut loc la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ceremonia de instalare în funcţia de procuror şef a lui Oliver Felix Bănilă. La eveniment a participat şi Augustin Lazăr.

La rândul său, procurorul şef al DIICOT a subliniat faptul că obiectivul său prioritar constă într-o evaluare a întregii activităţi a DIICOT şi stabilirea direcţiilor de acţiune. Totodată, Felix Bănilă a anunţat faptul că obiectivele stabilite în proiectul de management vor fi puse în aplicare.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Felix Bănilă în funcţie de procuror-şef sl DIICOT, pe o perioadă de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici