Autorităţile vor face mai multe campanii de vaccinare şi informare în mediul rural pentru creşterea ratei de imunizare

Autorităţile anunţă că vor face mai multe campanii de vaccinare şi informare în mediul rural, acolo unde se înregistrează cea mai mică rată de imunizare.

564 afișări
Imaginea articolului Autorităţile vor face mai multe campanii de vaccinare şi informare în mediul rural pentru creşterea ratei de imunizare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 îşi propune să consolideze raza de acoperire a programului naţional de vaccinare în rândul populaţiei rurale, prin intensificarea informării şi a organizării caravanelor de vaccinare.

Caravanele vor fi operaţionalizate pentru conectarea cu grupurile ţintă, ascultarea şi intermedierea comunicării cu liderii locali de opinie, pentru a oferi comunităţilor informaţii adaptate, uşor de înţeles şi corecte din punct de vedere ştiinţific privind vaccinarea împotriva COVID-19. De asemenea, caravanele vor aduce echipele medicale mai aproape de comunităţi.

Pentru relansarea campaniei în mediul rural, peste 80 de experţi români în sănătate publică şi medici de familie din toate judeţele, implicaţi în derularea campaniei de vaccinare din ţară, au participat joi la un atelier online.

Evenimentul a fost organizat de Comitetul Naţional de Coordonare Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

„Acest demers se înscrie în seria acţiunilor de informare privind beneficiile şi importanţa vaccinării, prin mesaje adaptate fiecărei comunităţi, care să integreze şi să ţină cont de principalele bariere la vaccinare pe care oamenii încă le au. Ne dorim, în felul acesta, promovarea campaniei de vaccinare în beneficiul sănătăţii publice, prin implicarea activă a tuturor „actorilor” relevanţi de la nivelul comunităţii, care pot schimba percepţia oamenilor asupra vaccinării. Pentru acest lucru, este determinant să ştim pe cine ne putem baza la nivel local, cum putem valorifica la maximum informaţiile ştiinţifice şi, nu în ultimul rând, este esenţial să cunoaştem bine comunitatea căreia ne adresăm, cu toate particularităţile ei culturale, religioase şi demografice”, a declarat Col. Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19

Conform datelor existente la data de 26 ianuarie, 7.958.915 persoane din România s-au vaccinat cu schemă completă, ceea ce reprezintă 47,09% din totalul populaţiei eligibile cu vârsta peste 12 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici