Video Bărbat cercetat după ce a fost prins când încerca să vândă broaşte ţestoase dintr-o specie protejată - VIDEO

Un bărbat de 31 de ani din judeţul Mehedinţi este cercetat de poliţişti după ce a fost prins în timp ce încerca să vândă două broaşte ţestoase din specia Hermann, protejată de lege şi care trăieşte îndeosebi în Parcul Naţional Porţile de Fier.

2567 afișări

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, un bărbat de 31 de ani din localitatea mehedinţeană Brezniţa de Ocol a fost prins, vineri, de poliţiştii de frontieră şi de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi în timp ce încerca să comercializeze două broaşte ţestoase din specia Hermann.

După o monitorizare de câteva ore a activităţii infracţionale a acestuia, poliţiştii de frontieră şi comisarii Gărzii de Mediu au oprit în trafic autovehicolul condus de O. Costel la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin. La controlul autovehiculului poliţiştii de frontieră au gasit în două cutii din remorca acestuia două broaşte ţestoase din specia «testudo hermanni», specie de reptilă protejată de lege”, arată sursa citată.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că urma să vândă ţestoasele Hermann cu 60 de lei, el postând şi un anunţ pe un site de vânzări.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru deţinere, transport, vânzare sau schimb în orice scop a exemplarelor luate din natură în oricare din stadiile ciclului lor biologic, pedeapsa fiind închisoare între trei luni şi un an sau amendă.

Ţestoasa lui Hermann trăieşte îndeosebi în Parcul Naţional Porţile de Fier şi este o specie protejată de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici