Video Bârlad: Sute de persoane evacuate în miez de noapte din cauza unui incendiu

120 de persoane au fost evacuate şi alte 200 au ieşit singure din locuinţele lor, în noaptea de duminică spre luni, din cauza unui incendiu izbucnit într-un apartament din Bârlad, judeţul Vaslui. O persoană a fost dusă la spital cu intoxicaţie cu fum.

888 afișări

Incendiul a izbucnit la blocul D2 din municipiul Bârlad după miezul nopţii, transmite ISU Vaslui.

S-a intervenit cu 17 autospeciale şi cu 75 de pompieri militari pentru limitarea şi lichidarea incendiului de pe strada Mihai Viteazu, din Bârlad.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperişului şi exista pericolul de propagare la câteva apartamente, dar şi la un depozit pentru materiale de construcţii. Pompierii militari au acţionat pe mai multe sectoare, şi anume, pentru limitarea şi lichidarea incendiului, pentru protecţia bunurilor aflate în pericol, dar şi pentru evacuarea persoanelor rămase blocate în locuinţe”, potrivit ISU Vaslui.

La faţa locului au intervenit în sprijin echipaje ale SPSU „Rulmenţi” Bârlad, dar şi echipe aflate în coordonarea Primăriei Bârlad.

Au fost evacuate 120 persoane, iar alte aproximativ 200 persoane s-au autoevacuat, anunţă ISU Vaslui.

O persoană intoxicată cu gaze toxice a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

Pompierii militari au intervenit şi pentru protejarea unui depozit de materiale pentru construcţie, care se afla la circa nouă metri de incendiu.

Au ars aproximativ 1000 de metri pătraţi acoperiş din plăci de azbociment pe astereală din lemn şi peste şase tone de materiale combustibile depozitate în pod.

Mai multe apartamente au fost afectate.

Potrivit ISU Vaslui, intervenţia a fost îngreunată de faptul că în podul cu o lungime de peste 100 de metri nu a existat niciun perete despărţitor, dar şi de vânt.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici