Video Bazinul olimpic de înot inaugurat de Dragnea este închis. Complexul din Focşani nu are angajaţi şi regulament de funcţionare

Bazinul de înot şi polo din municipiul Focşani inaugurat pe 29 martie de Liviu Dragnea şi de preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, nu poate fi folosit deoarece nu are încă angajaţi şi un regulament de funcţionare.

2506 afișări

Bazinul de înot şi polo a fost inaugurat cu fast, iar la ceremonii a fost invitat Liviu Dragnea. Autorităţile au spus atunci că investiţia reprezintă primul bazin de polo acoperit din judeţul Vrancea şi singurul bazin olimpic de acest tip din toată zona Moldovei care corespunde normelor impuse de federaţiile române de nataţie şi polo.

”Sunt mândru şi bucuros să inaugurăm astăzi (n.r. 29 martie), la Focşani, o investiţie ce reprezintă o premieră pentru judeţul nostru şi chiar pentru zona Moldovei: bazinul olimpic de înot şi polo. Astăzi ne aflăm în faţa îndeplinirii unui vis, pe care am dorit cu ardoare să îl realizăm pentru vrânceni, pentru copii şi pentru tineri”, a spus preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, la inaugurarea bazinului.

Deşi a trecut o săptămână de la inaugurare, bazinul din Focşani nu este deschis pentru public. Complexul nu are angajaţi şi regulament de funcţionare şi ar putea fi folosit de vrânceni cel mai devreme în luna mai.

”Este în lucru un regulament de funcţionare care va cuprinde toate condiţiile de acces precum tarifele, programul. Acest regulament va fi supus dezbaterii publice, va fi pe site-ul Consiliului Judeţean Vrancea, apoi va fi supus aprobării plenului consiliului. Sperăm ca procedurile să fie gata în prima parte a lunii viitoare. De asemenea, încă nu sunt făcute angajări. Este vorba despre 13 posturi cu normă întreagă şi 6 posturi cu jumătate de normă. Este nevoie de instructori, muncitori, personal de întreţinere”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CJ Vrancea, Mihaela Gârleanu.

Discuţii sunt şi despre denumirea şi titulatura complexului sportiv. În şedinţa de marţi, consilierii judeţeni nu au reuşit să se înţeleagă asupra numelui pe care îl va purta bazinul, iar din titulatura iniţială a dispărut cuvântul olimpic. În şedinţa Consiliului Judeţean Vrancea a fost adoptată titulatura ”bazin de înot didactic – baza sportivă”.

Construcţia a fost realizată de Compania Naţională de Investiţii, în cadrul programului ”Bazine de Înot”, cu finanţare de la Guvern, iar lucrările au demarat în decembrie 2015 şi s-au încheiat la începutul acestui an. Bugetul alocat investiţiei a fost 32 milioane de lei. Potrivit datelor oficiale, complexul este construit pe un teren în suprafaţă de 13.601 metri pătraţi, care cuprinde clădirea propriu-zisă şi o curte de acces, cu locuri de parcare. Suprafaţa desfăşurată a investiţiei este de 5.988 metri pătraţi, iar suprafaţa construită este de 3.380 metri pătraţi. În interior există un bazin pentru polo cu o suprafaţă de 833 de metri pătraţi, cu o adâncime de 2.30 m şi un bazin didactic de agrement de 312 metri pătraţi, cu o adâncime variabilă, între 1.20 m şi 1.80 m.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici