Beneficiile timpului petrecut în aer liber pentru copiii de vârstă şcolară - studiu

Un studiu realizat în şcoli din China, cu monitorizarea obiectivă a timpului petrecut în aer liber de către copiii de vârstă şcolară, a aratat efectele naturii asupra performanţei academice a acestora.

321 afișări
Imaginea articolului Beneficiile timpului petrecut în aer liber pentru copiii de vârstă şcolară - studiu

FOTO findingnature.com

Studiul, de natură transversală, a folosit datele provenite dintr-o cercetare de intervenţie asupra miopiei la copii. Timpul petrecut în aer liber a fost înregistrat cu ajutorul unor ceasuri de mână cu algoritmi auto-dezvoltaţi în timp real. Performanţele şcolare au fost înregistrate şi furnizate de şcolile participante şi ulterior standardizate. Alte informaţii au fost colectate cu ajutorul unui chestionar standardizat online. Modelul cu efecte mixte şi metoda B-Spline au fost utilizate pentru a investiga asocierea dintre timpul petrecut în diferite tipuri de activitate zilnică, inclusiv activitatea în aer liber şi performanţa academică.

Un total de 3.291 de copii cu vârsta medie de nouă ani au fost incluşi în analiza finală. În general, timpul petrecut în aer liber a fost asociat cu performanţa academică într-o manieră neliniară; mai exact, fără a depăşi 2,3 h pe zi, timpul petrecut în aer liber a fost asociat pozitiv cu performanţa academică; dar depăşind 2,3 h pe zi, această asociere a devenit nesemnificativă.
 
O analiză separată a arătat că timpul petrecut în aer liber şi durata somnului, dar nu şi timpul de învăţare în afara şcolii, au fost asociate pozitiv cu performanţa academică la Matematică şi Engleză.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici