- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.12.2014, 13:14)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Bucătarii resimt scăderea nivelului de trai: românii revin la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi
Majoritatea românilor care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat, şi au revenit, ca în anii '90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi sau piure, potrivit Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România.
289 afișări

Bucătarii resimt scăderea nivelului de trai: românii revin la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi (Imagine: Shutterstock)
"Majoritatea clienţilor din restaurante, mai ales din staţiunile de la munte, s-au întors la carnea de pui şi la cartofi. În perioada 2007-2009, oamenii căutau în restaurante mâncare din ce în ce mai diversă - peşte, vită, vânat sau carne de struţ", a declarat agenţiei MEDIAFAX Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România şi proprietarul restaurantului Cabana Vânătorilor din Predeal.
El a spus că turiştii care vin la munte caută porţii care să coste 20 de lei, maxim 30 de lei, iar ce trece de această valoare nu mai are căutare.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 06:57
• Ion Cristoiu: Periculoasele războaie între fraţi din politică
-
astăzi, 01:00
-
astăzi, 06:00
• HOROSCOP 29 SEPTEMBRIE 2023. Concentrează-te pe aspectele practice ale vieţii tale
-
astăzi, 05:54
-
astăzi, 05:57
-
astăzi, 01:00
-
astăzi, 04:34
• 29 septembrie 1941: Masacrul de la Babi Iar - genocidul nazist de la Kiev
-
ieri, 23:16
-
ieri, 17:29
-
ieri, 15:01
• Guvernul ar putea prelungi plafonarea poliţelor RCA până la finalul acestui an
-
ieri, 21:59
-
ieri, 15:34
• Şeful NATO, la Kiev: nu există dovezi că au fost atacuri deliberate asupra României
-
ieri, 15:15
• Michael Gambon, celebrul actor care l-a interpretat pe Dumbledore în filmele Harry Potter, a murit
-
ieri, 16:48
-
ieri, 18:59
Totodată, în sezonul rece turiştii caută în restaurante şi supe, cele mai cerute fiind cele de pui.
"În 2007-2008 aveam turişti care cereau vinuri din import, de 200 de lei sticla, şi am avut şi cereri pentru carne de antilopă sau chiar de crocodil. Un meniu festiv, cu băuturi incluse, costa în acei ani 120-140 de lei, iar acum nimeni nu mai cumpără meniu festiv mai scump de 100 de lei", a mai spus Bercea.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe