BUGET 2012: Guvernul estimează o scădere uşoară a şomajului. Câte persoane fără loc de muncă vor fi anul viitor

Guvernul estimează că rata medie a şomajului va înregistra anul viitor o scădere uşoară, de la 4,9% prognozat pentru acest an la 4,5%, numărul de şomeri înregistraţi urmând să reducă în 2012 cu doar 35.000 persoane pentru a ajunge astfel la un total de 410.000 persoane fără loc de muncă înregistrate.

333 afișări
Imaginea articolului BUGET 2012: Guvernul estimează o scădere uşoară a şomajului. Câte persoane fără loc de muncă vor fi anul viitor

BUGET 2012: Guvernul estimează o scădere uşoară a şomajului. Câte persoane fără loc de muncă vor fi anul viitor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2012, obţinut de MEDIAFAX, ia în calcul doar o scădere uşoară a ratei medii a şomajului, urmând să se ajungă astfel, la sfârşitul anului viitor, la un număr de 410.000 şomeri înregistraţi, de la 445.000 persoane fără un loc de muncă estimat pentru acest an.

Pentru anul viitor, veniturile totale ale bugetului asigurărilor pentru şomaj au fost estimate la 2,4 miliarde lei (faţă de 4,4 miliarde lei în acest an), din care 45,3% vor proveni din contribuţii ale sistemului de asigurări pentru şomaj (23% în acest an), 8% din contribuţia angajatorilor la fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale (4,6% în acest an), 0,9% din venituri nefiscale (0,7% în acest an), 0,2% încasări din rambursarea împrumuturilor acordate pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de întreprinderi mici şi mijlocii (2,8% în acest an), 5,6% sume primite de la UE (sursă neluată în calcul în acest an) şi 39,9% subvenţii de la bugetul de stat (68,9% în acest an).

Prin bugetul asigurărilor pentru şomaj a fost prevăzută finanţarea unor cheltuieli în sumă totală de 2,2 miliarde lei (4,2 miliarde lei anul trecut).

Nivelul cheltuielilor finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj a fost stabilit pe baza unui număr de 247.000 persoane care vor primi indemnizaţie de şomaj (dintre care 45.000 absolvenţi) şi o indemnizaţie lunară de 481 lei.

Bugetul asigurărilor pentru şomaj va fi alimentat cu subvenţii de la bugetul de stat de 974,4 milioane lei, faţă de 3 miliarde lei stabilit prin bugetul pe anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici