Bugetul Ministerului Sănătăţii pe 2016, adoptat fără amendamente. Cadariu: Pentru programele naţionale de sănătate a fost alocată suma de 878 milioane de lei.

Bugetul pe anul 2016 al Ministerului Sănătăţii a fost adoptat, duminică, fără amendamente, de către Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului, ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu precizând că pentru programele naţionale de sănătate a fost alocată suma de 878 milioane de lei.

4177 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Sănătăţii pe 2016, adoptat fără amendamente. Cadariu: Pentru programele naţionale de sănătate a fost alocată suma de 878 milioane de lei.

Bugetul Ministerului Sănătăţii pe 2016, adoptat fără amendamente. Cadariu: Pentru programele naţionale de sănătate a fost alocată suma de 878 milioane de lei (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Pe 2016, Sănătatea beneficiază de o creştere globală a bugetului fondurilor alocate cu aproximativ 11 la sută, bugetul alocat ministerului este cu 16 la sută mai mare faţă de acest an. Totalul bugetului : 7,77 miliarde de lei, din care de la bugetul de stat 6,39 miliarde lei, iar venituri proprii 1,38 miliarde lei. Din acest buget, 1,25 miliarde lei se transferă la CNAS pentru echilibrarea veniturilor Casei, pentru asigurarea permanenţei în Centrele de permanenţă şi asigurarea compensării cu 40 la sută a medicamentelor pentru pensiile până la 700 lei pe lună. Asigurăm, prin acest buget, drepturile pentru un număr de 52.269 de persoane, inclusiv majorarea cu 25 la sută a salariilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, la dezbaterile Comisiilor reunite.

El a precizat că pentru programele naţionale de sănătate în anul 2016 au fost alocată suma de 878 milioane de lei, cu aproximativ 100 de milioane mai mult decât în 2015. De asemenea, serviciile de ambulanţă vor fi finanţate cu aproximativ 874 milioane de lei, din care 669 milioane pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi 200 de milioane lei pentru întreţinerea şi funcţionarea acestora, iar pentru Unităţile de Primiri Urgenţe a fost alocată suma de 626 milioane de lei.

Decizia a fost luată cu votul majorităţii parlamentarilor prezenţi. Votul final asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi asupra Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016 este programat miercuri, la ora 14,00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici