Campania de igienizare contra ţânţarilor şi şobolanilor, din martie până în noiembrie, în Bucureşti

PMB va derula, din martie până în noiembrie, campania de igienizare împotriva ţânţarilor şi şobolanilor în Capitală, ale cărei prime acţiuni au în vedere deratizarea la asociaţiile de locatari şi proprietari şi în casele individuale, costurile fiind suportate din bugetul municipalităţii.

96 afișări
Imaginea articolului Campania de igienizare contra ţânţarilor şi şobolanilor, din martie până în noiembrie, în Bucureşti

PMB va derula, din martie până în noiembrie, campania de igienizare contra ţânţarilor şi şobolanilor

Primaria Municipiului Bucureşti (PMB) demarează marţi, 11 martie, campania anuală de igienizare, în cadrul căreia vor fi aplicate, pe teritoriul Capitalei, tratamente de deratizare şi combatere a şobolanilor şi de combatere a ţânţarilor, se arată într-un comunicat de luni al instituţiei.

Programul de igienizare va avea loc între 11 martie şi noiembrie 2014 şi va începe, marţi, cu tratamente de deratizare, primele acţiuni fiind la asociaţiile de locatari şi proprietari, precum şi în casele individuale.

Municipalitatea precizează că, începând cu 1 aprilie, tratamentele de deratizare se vor extinde treptat la toate categoriile de obiective incluse în contract, "respectând numărul de treceri prevăzute în planul de igienizare".

În ceea ce priveşte tratamentele pentru combaterea ţânţarilor, acestea vor fi făcute, în primul rând, în subsoluri şi în casa scării, la reţelele edilitare, apoi în subsolurile agenţilor economici, respectiv în locurile unde dezvoltarea acestora a fost posibilă in anotimpul rece.

"Tratamentele exterioare de combatere a ţânţarilor (spaţii verzi, aliniamente stradale, grădini publice, parcuri, cimitire, maluri de lac, zone rezidenţiale şi industriale) vor putea fi demarate odată cu creşterea temperaturilor, respectiv atunci când acestea vor ajunge la aproximativ 8-20 grade Celsius", mai precizează municipalitatea.

Potrivit PMB, produsele folosite pentru tratamentele de deratizare şi dezinsecţie atât în interior, cât si în exterior sunt din Belgia, Franta, Japonia, Elveţia, SUA, toate fiind avizate pentru profilaxia sanitar umană de catre Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Costurile acestor acţiuni sunt suportate din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Astfel, cetăţenii nu trebuie să achite contravaloarea serviciilor prestate, iar în cazul în care constată anumite deficienţe, acestea pot fi semnalate la telverde 0800.800.868, precum şi la telefoanele societăţii 3D Romania 0801.003.333 sau 021.340.86.50.

Aplicarea tratamentelor de deratizare şi dezinsecţie corespunzătoare Planului de Igenizare al Bucureştiului este supravegheată şi coordonată metodologic de Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică şi Recepţie, comisie alcătuită din experţi ai Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi ai Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici