Video Campanie de donaţii: Jucării pentru copiii din centrele de plasament aflaţi în izolare. IATĂ detaliile

  • România are 17.000 de copii în centrele de plasament care sunt acum în izolare preventivă
  • Persoanele care doresc, pot dona pentru aceştii copii jucării, care să le facă izolarea mai uşoară
674 afișări
Mii de copii din centrele rezindenţiale simt şi mai mult lipsa părinţilor şi a familiei în perioada de izolare preventivă impusă de ordonanţele militare. Pentru a fi alături de aceşti copii şi să-i facă să nu simtă cum trece timpul, Alianţa pentru România fără Orfani a lansat o campanie prin care îndeamnă românii la solidaritate.
 
„E destul de dificil acum pentru oameni să doneze bani, au scăzut mult donaţiile către ONG-uri, dar toată lumea are în casă nişte jucării sau jocuri pe care le-a folosit uneori şi acum se pune praful pe ele. Aşa că am lansat această campanie, Joc în dar, cu scopul de a ajuta copii”, spune Ştefan Coman, manager strategie în cadrul Alianţei pentru România fără orfani.

Astfel, cei care vor pot să doneze o jucăriile pentru copiii din centrele de plasament. 
 
Până acum, voluntarii au adunat peste 50 de cutii cu jocuri şi jucării. Unii au trimis chiar tablete şi laptopuri pentru elevii din apartamentele sociale. O parte din obiectele donate vor ajunge şi la Botoşani, acolo unde aşteaptă în izolare peste 350 de copii orfani.
 
„Înainte, copiii ieşeau afară, mergeau în parc, puteau petrece timp în aer liber. Or, în această perioadă, e greu să petreci timpul afară. Acum, mulţi copii de la DGASPC Botoşani sunt în apartamente sociale. Avem peste 20 de apartamente sociale”, a precizat Lăcărmioara Radu, şef serviciu DGASPC Botoşani.
 
Jucăriile vor pleca spre centrele de plasament săptămâna viitoare, aşa că persoane care vor să doneze mai au timp. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici