Video Carmen Dan: 2.200 de ambulanţe vor fi achiziţionate centralizat, în următorii patru ani

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a fost definitivată elaborarea procedurii de achiziţie centralizată de ambulanţe, urmând ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să cumpere 2.200 de ambulanţe în următorii patru ani.

332 afișări

Carmen Dan a supus aprobării Guvernului proiectul de ordonanţă care priveşte desemnarea ISU să facă achiziţia centralizată de ambulanţe pentru SMURD şi pentru serviciul de ambulanţă. ”

”Prin această achiziţie centralizată o să avem economii importante datorate numărului de ambulanţe şi asigurăm astfel o anumită standardizare a echipamentelor (...) Achiziţia se va face printr-un program multianual, de patru ani, destinat ambulanţelor de tip A (ambulanţe pentru transportul pacientului neasistat), de tip B (ambulanţe pentru intervenţie de urgenţă şi prim-ajutor) şi de tip C (pentru urgenţe medicale majore). Avem în vedere achiziţionarea a 2.200 de ambulanţe care vor fi destinate atât serviciilor publice de ambulanţă, cât şi pentru SMURD”, a precizat ministrul de Interne.

Decizia este motivată prin faptul că peste 50% din parcul de ambulanţe depăşeşte 7 ani vechime şi o mare parte dintre acestea au atins deja 10 ani.

Secretarul de stat Raed Arafat va coordona activităţile care ţin de achiziţia şi livrarea ambulanţelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici