VIDEO  Caz spectaculos: maimuţe care răpesc şi ucid sute de pui de câine. „Mai mult decât răzbunare, este un conflict puternic”

  • Unele surse mass-media vorbesc despre 250 de câini ucişi, dar cifrele nu sunt confirmate.
  • Există însă îndoieli şi cu privire la motivele atacurilor.
  • Cazul are loc în India.
1447 afișări
Imaginea articolului Caz spectaculos: maimuţe care răpesc şi ucid sute de pui de câine. „Mai mult decât răzbunare, este un conflict puternic”

Caz spectaculos: maimuţe care răpesc şi ucid sute de pui de câine. „Mai mult decât răzbunare, este un conflict puternic”

În India i-au dat chiar şi un nume, asemenea unui film de acţiune: „Monkeys vs Dogs” - „Maimuţe vs Câini”. În ultimele ore s-a viralizat pe net o poveste, cu multe lacune, care provine din zona Lavool, de lângă Majalgaon, un oraş din regiunea Beed din Maharashtra.

Aici, nişte maimuţe - pentru „răzbunare” scriu multe ziare online - se presupune că au ucis 250 de câini, după ce o maimuţă-femelă a fost rănită mortal de nişte câini vagabonzi.

Ştirea este prezentată ca o „răzbunare” a maimuţelor, acţiune descrisă drept agresivă şi letală pentru căţeluşii din oraş. Au apărut şi câteva videoclipuri - care au devenit virale şi cu hashtag-ul #MonkeyvsDog- în care apar maimuţe care apucă pui şi îi târăsc pe acoperişuri, copaci şi blocuri. În multe oraşe indiene, răspândirea maimuţelor este o problemă reclamată de populaţie. Mass-media scrie că nu este întotdeauna o convieţuire paşnică între animale şi oameni.

Copil atacat în drum spre şcoală

Deşi autorităţile locale, precum poliţia oraşului sau operatorii departamentului forestier Nagpur, au confirmat că, într-adevăr, a apărut o problemă între maimuţe şi câini (dar şi oameni din regiune), în zonă, vestea că 250 de căţei au fost ucişi nu este confirmată pe deplin.
De altfel, unele ziare locale precizează că, în realitate, 80 de câini au fost atacaţi, de fapt, în ultimele luni.

În alte cazuri se vorbeşte în schimb despre 4-5 episoade în care maimuţele, după ce au luat în stăpânire câinii, i-au transportat pe acoperişuri, copaci şi zone unde oamenii nu pot ajunge. Acolo, ar fi murit nişte căţeluşi de foame sau după căderi accidentale de la înălţime.

Între cifre contradictorii şi acţiuni incerte, mai mulţi locuitori ai zonei confirmă însă că, de câteva luni, există un conflict concret legat de unele populaţii de maimuţe, care manifestă comportamente mai agresive, astfel încât a apărut cazul unui un copil care, aflat în drum spre şcoală, ar fi fost atacat.

 


Între timp, după difuzarea videoclipului referitor la câinii atacaţi şi protestele unor locuitori, unii operatori ai Departamentului Nagpur au intervenit în oraşul indian şi au capturat 3 exemplare deosebit de agresive de maimuţe, eliberate apoi în sălbăticie, departe de centrele locuite.

„Nu răzbunare, ci conflict”

Episodul „uciderii a 250 de câini” nu o convinge pe Elisabetta Palagi, cercetător la Departamentul de Biologie a Universităţii din Pisa şi expert în maimuţe.

Ar trebui să ştim mai multe, pentru a înţelege cu adevărat ce s-a întâmplat, cu date oficiale şi de încredere. Ceea ce putem spune este că termenul de răzbunare la maimuţe a fost deja înlocuit în literatura ştiinţifică. În acest caz vorbim despre un context diferit, cu o conflict puternic între maimuţe. După o agresiune a unui subiect faţă de altul, victima poate reacţiona atacând o rudă a agresorului”, explică Palagi.

În cazul indian, însă, expertul susţine că ar putea fi probabil „o competiţie puternică, între maimuţe şi câini, din anumite motive - uneori de exemplu hrana - pe care nu le cunoaştem”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici