Cinci turci şi un sirian, prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi într-un automarfar

Cinci bărbaţi din Turcia şi unul din Siria au fost prinşi la Nădlac în timp ce încercau să iasă ilegal din România, ascunşi într-un automarfar care transporta role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

118 afișări
Imaginea articolului Cinci turci şi un sirian, prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi într-un automarfar

Cinci turci şi un sirian, prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi într-un automarfar (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

În noaptea de luni spre marţi, la PTF Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul turc Dayan E., în vârstă de 53 de ani, la volanul unui automarfar care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, politiştii au observat modificări la sigiliului vamal aplicat mijlocului de transport, motiv pentru care au deschis compartimentul de marfă al acestuia şi au găsit ascunşi şase bărbaţi, cinci cetăţeni turci şi un cetăţean sirian, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani.

Şoferul autovehiculului a declarat că pe timpul călătoriei a staţionat în mai multe parcări pentru TIR-uri si nu are cunoştinţă despre modul în care cei şase bărbaţi s-au ascuns în camion.

La rândul lor, cei şase bărbaţi au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi s-au ascuns deoarece nu aveau o viză.

Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în timp ce şoferul turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici