COD GALBEN de vânt şi ceaţă / Vizibilitate sub 50 de metri pe mai multe drumuri

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, marţi, atenţionări cod galben de vânt şi pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, intensificările vântului urmând să depăşească la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar izolat 100 de kilometri pe oră.

1141 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de vânt şi ceaţă / Vizibilitate sub 50 de metri pe mai multe drumuri

Cod galben de ceaţă pentru cinci judeţe (Imagine: Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

Cod galben de vânt şi pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, marţi, atenţionări cod galben de vânt şi pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, intensificările vântului urmând să depăşească la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar izolat 100 de kilometri pe oră.

Atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş este în vigoare până la ora 14.00.

Astfel, la altitudini de peste 1.400 de metri intensificările vântului vor depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar izolat 100 de kilometri pe oră.

Se va semnala şi ninsoare viscolită, ceea ce va determina scăderea vizibilităţii.

Până la ora 13.00 sunt în vigoare atenţionări cod galben de vânt şi pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Suceava şi Neamţ.

Totodată, judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui se află sub atenţionare cod galben de ceaţă până la ora 9.00.

Cod galben de vânt şi pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, marţi, atenţionări cod galben de vânt şi pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, intensificările vântului urmând să atingă şi să depăşească la rafală 90 de kilometri pe oră.

Atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa este în vigoare până la ora 13.00.

Astfel, la altitudini de peste 1500 de metri intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră.

Şi judeţele Neamţ şi Suceava se află sub atenţionare cod galben de vânt până la ora 13.00, în timp ce judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui se află sub atenţionare cod galben de ceaţă până la ora 9.00.

COD GALBEN de ceaţă pentru cinci judeţe

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, marţi, atenţionări cod galben de ceaţă pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui. De asemenea, judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub atenţionare cod galben de polei, iar în Suceva şi Neamţ vântul se intensifică.

Atenţionarea cod galben de ceaţă pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui este în vigoare până la ora 9.00. În aceste zone, vizibilitatea scade local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. De asemenea, pe alocuri se formează polei.

În zona de munte a judeţelor Neamţ şi Suceava, la altitudini de peste 1700 de metri, vântul se va intensifica, iar rafalele vor atinge şi depăşi 90 kilometri pe oră.

În zona joasă a judeţului Bistriţa-Năsăud se formează polei.

Vizibilitate sub 50 de metri pe DN2 Râmnicu Sărat –Adjud şi pe DN23B Râmnicu Sărat – Ciorăşti

Traficul rutier se desfăşoară, marţi dimineaţă, în condiţii de ceaţă pe unele drumuri din ţară, vizibilitatea scăzând sub 50 de metri pe DN2 Râmnicu Sărat –Adjud şi pe DN23B Râmnicu Sărat – Ciorăşti

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, se semnalează ceaţă în judeţul Vrancea, pe DN2 Râmnicu Sărat –Adjud şi pe DN23B Râmnicu Sărat – Ciorăşti.

Pe anumite porţiuni vizibilitatea este sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici