Coduri de CANICULĂ în România: Viteza trenurilor va fi redusă cu 20-30 km din cauza temperaturilor ridicate/ Posibile restricţii de circulaţie auto în perioada 2-3 august

Viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă cu 20-30 km faţă de viteza normală, iar personalul CFR va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară în perioada 1-6 august, din cauza temperaturilor ridicate anunţate de ANM, potrivit unui comunicat transmis marţi de CFR Infrastructură. Pe de altă parte, autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone ar putea avea restricţii de circulaţie în perioada 2-3 august, pentru protecţia drumurilor asfaltate, ca urmare a avertizării de cod portocaliu de caniculă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează CNAIR.

1030 afișări
Imaginea articolului Coduri de CANICULĂ în România: Viteza trenurilor va fi redusă cu 20-30 km din cauza temperaturilor ridicate/ Posibile restricţii de circulaţie auto în perioada 2-3 august

Coduri de caniculă în România: Viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă cu 20-30 km din cauza temperaturilor ridicate/ Posibile restricţii de circulaţie auto în perioada 2-3 august

Excepţii de la aceste restricţii ar putea fi acordate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată, transporturilor de produse provenite din exploatări agricole şi transporturilor militare implicate în exerciţii multinaţionale.

„Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, potrivit CNAIR.

În privinţa CFR, la nivelul căii ferate, temperaturile ar putea atinge şi 50 de grade.

„Personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de cod galben şi cod portocaliu, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe tronsoanele unde situaţia o impune se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul transmis de CFR Infrastructură.

În perioada 1-6 august sunt estimate temperaturi cuprinse între 37 şi 39 de grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici