Video Continuă scandalul hainelor rupte care ajung în Mureş. 500 de tone de deşeuri, găsite vineri

  • 500 tone de deşeuri din haine second-hand au fost descoperite vineri în Târgu Mureş.
  • Hainele aduse din Canada erau rupte şi murdare, ţinute în mucegai.
3984 afișări

Vineri, poliţiştii de frontieră din Garda de Coastă, comisarii Gărzii de Mediu şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au făcut două percheziţii în Târgu Mureş, judeţul Mureş.

Într-un depozit s-au găsit 500 tone haine declarate second-hand, murdare şi rupte, nefiind curăţate şi dezinfectate. De asemenea, hainele erau depozitate în condiţii insalubre, având un puternic miros de mucegai, spun poliţiştii de frontieră.

Verificările au stabilit că hainele aparţin unei societăţi comerciale care făcea import de îmbrăcăminte second-hand din Canada începând cu anul 2004.

Acestea sunt deşeuri inutilizabile şi nu pot fi vândute în România, menţionează cei care au făcut controalele.

În urmă cu trei zile, poliţiştii de frontieră, inspectorii vamali şi comisarii ANPC au găsit în Portul Constanţa trei containere încărcate cu haine second-hand, care urmau să ajungă din Canada în Mureş. În containere erau 76.789 kg îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, motiv pentru care vor fi returnate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici