Copiii cu SHU internaţi la „Marie Curie” se simt mai bine

Cei doi copii cu sindrom hemolitic- uremic (SHU) internaţi la Spitalul „Marie Curie„ din Capitală se simt mai bine, potrivit medicului Mihaela Bălgrădean.

125 afișări
Imaginea articolului Copiii cu SHU internaţi la „Marie Curie” se simt mai bine

Copiii cu SHU internaţi la „Marie Curie” se simt mai bine (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Evoluţia copiilor cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) internaţi la spitalul „Marie Curie” din Capitală este tot mai bună, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie a spitalului. Copilul din Feteşti, cel care s-a îmbolnăvit după ce a fost hrănit cu sarmale, se află încă pe dializă peritoneală.

„Doi sunt în continuare internaţi. Copilul din Feteşti, care face dializă, merge mult mai bine, e cu evoluţie bună, iar celălalt e în continuare sub observaţia noastră”, a declarat Bălgrădean pentru MEDIAFAX.

Copilul din Mioveni internat la Spitalul „Marie Curie” cu sindrom hemolitic- uremic (SHU) a fost externat joi.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii reamintesc, într-un comunicat de presă, importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.

De asemenea, specialiştii mai recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici