Video COVID-19 Primul judeţ din România unde măştile devin obligatorii. Oamenii pot ieşi din casă doar dacă au nasul şi gura acoperite

Gălăţenii care ies pe stradă trebuie să aibă gura şi nasul acoperite. Decizia, care aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, se va aplica începând de săptămâna viitoare şi a fost luată pentru protejarea populaţiei în contextul epidemiei de COVID-19.

62430 afișări

Reprezentanţii Comitetului Judeţean Galaţi au stabilit că toate persoanele care merg în spaţii publice trebuie să poarte mască peste nas şi gură. Totuşi, autorităţile nu au impus utilizarea măştilor medicale, fiind acceptate şi cele de pânză, dar şi eşarfele, fularele sau alte accesorii vestimentare.

„De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome. Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipui de protecţie care să acopere nasul şi gura”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Persoanele care nu respectă regula pot fi sancţionate. Măsura se aplică tututor persoanelor aflate în spaţii publice, vizitatori şi salariaţi, deopotrivă. Reprezentanţii Prefecturii Galaţi mai spun că au luat decizia după modelul unor măsuri luate în ţarile Cehia, Bulgaria şi Austria şi în metropolele Hong Kong, Seul şi Tokyo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
măşti,
nas,
gură

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici