Criza gunoiului. Anunţul prefectului Capitalei e aşteptat luni, după ce Clotilde Armand a solicitat stare de alertă în Sectorul 1

  • Primarul Clotilde Armand a cerut stare de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei gunoaielor.
  • Prefectul Alin Stoica aşteaptă raportul experţilor din domeniul sanitar şi de mediu pentru a lua o decizie.
  • „Nu este atributul prefectului să dea sfaturi sau să intervină în soluţia comercială”, a declarat Alin Stoica.
1346 afișări
Imaginea articolului Criza gunoiului. Anunţul prefectului Capitalei e aşteptat luni, după ce Clotilde Armand a solicitat stare de alertă în Sectorul 1

UPDATE 14:30 – Prefectul Alin Stoica nu a luat încă o decizie în legătură cu situaţia din Sectorul 1

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că încă nu o luat o decizie în cazul situaţiei gunoaielor din Sectorul 1.

„La acest moment nu am luat încă o decizie, în sensul acceptării sau nu a solicitării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă de la Sectorul 1, pentru că nu am încă toate datele. Am primit parţial de la Agenţia de Mediu un răpuns. Dumnealor au monitorizat eventualele depăşiri ale indicatorilor. Nu au descoperit depăşiri ale acestora. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului şi l-a amendat cu 4.000 de lei şi a dispus ca acesta să îşi reia activitatea pentru spital în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat”, a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă.

„Aşteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care le-au identificat. Ne aşteptăm ca prestatorul să îşi continue activitatea în continuare. Un fel de întârziere sau sistare a activităţii poate să ducă imediat la o decizie rapidă”, a spus Alins Stoica.

Săptămâna trecută, primarul Clotilde Armand a cerut stare de alertă în Sectorul 1, după ce gunoaiele au fost lăsate să se adune pe străzi.

Romprest s-a mobilizat sâmbătă seară şi a început să adunce toţi sacii lăsaţi la marginea drumului. Decizia vine în contextul unor negocieri cu una din gropile de gunoi la care aceştia vor deversa toate deşeurile adunate. Oficialii Romprest spun însă că se vor opri din prestarea serviciilor dacă facturile nu sunt achitate.

CITEŞTE AICI: Blocaj „dezamorsat” în criza gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei. Operatorul de salubritate a reluat colectarea deşeurilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a convocat vineri în şedintă experţi sanitari şi de mediu. Acesta a declarat că va anunţa luni decizia după ce va primi raportul specialiştilor din domeniu.

„Încă nu am luat o decizie, am o parte din documentaţie pe masă, mai aştept informaţii şi în cursul zilei de astăzi voi lua o decizie”, a declarat Alin Stoica la Aleph News. Prefectul Capitalei a adăugat că soluţia pentru a pune capăt conflictului dintre Primăria Sectorului 1 şi Romprest stă în mâinile administraţiei locale şi prestatorilor.

„Soluţia este la administraţia locală şi prestatori. Ei trebuie să ajungă la o concluzie. Nu este normal ca cetăţenii să sufere în acest proces. (…) Ştim că sunt în instanţă mai multe dosare iniţiate atât de Romprest, cât şi de primărie. Lucrurile astea vor trebui rezolvate în aşa fel încât serviciul public să fie asigurat cu continuitate. Până la acel moment ne vom uita dacă putem să avem şi alte soluţii în aşa fel încât să prevenim ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Alin Stoica.

„Nu este atributul prefectului să dea sfaturi sau să intervină în soluţia comercială, instituţia Prefectului poate să acţioneze ca un mediator, să pună la dispoziţie bunele practici din altă parte, pot să invit ambele părţi şi să creez un cadru de dialog. Prefectura trebuie să se asigure că serviciile publice se vor desfăşura cu continuitate, că cetăţenii nu vor avea de suferit, că nu vor exista consecinţe asupra sănătăţii sau siguranţei lor, drept pentru care ne uităm la soluţiile care să prevină astfel de situaţii”, a precizat prefectul oraşului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici